Регионални

И „Метро“ застава зад инициативата „Чист и Зелен Благоевград!

новини Благоевград

И „Метро“ застава зад инициативата „Чист и Зелен Благоевград! От нас зависи!“. Подаряват метли и лопати на доброволците

 Търговската верига „Метро Кеш енд Кери България“ заяви своята подкрепа към кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“. Те ще осигурят метли и лопати за доброволци, включили се в инициативата на Община Благоевград, в лицето на д-р Атанас Камбитов. Материалите ще бъдат разпределени по шатрите, както в центъра, така и кварталите на града. Всеки участник може да почисти избрано от него място, а целта е да се възпита отговорно отношение към природата и нейното опазване.

Веригата „Мr. Bricolage“, също осигури помощни средства за почистване.

Раздавателните пунктове ще бъдат при Спортен комплекс „Пирин“ за жителите на кварталите „Еленово“ и „Ален мак“, в кв. „Струмско“ срещу магазин „Стоми“, в кв. „Грамада“ пред бившето „Аско Деница“. Шатрата за кв. „Освобождение“ и кв. „Запад“  ще бъде разположена в двора на бившия  механотехникум.  На площад „Македония“ също ще има разположена шатра за раздаване на материали.   Материалите ще бъдат раздавани от младежи към Детски парламент – Благоевград.

Събраните отпадъци следва да бъдат изнесени до най-близките съдове за смесен битов отпадък, а разделно  събраните отпадъци до съдовете за разделно събиране. Ангажиментът за извозване на разделно събрания отпадък е на  Еко Партнърс, а фирма „Биострой“  ще събира чувалите със събран смесен отпадък.Началото на кампанията ще бъде поставено на 6 април в 10.30 часа на площад Македония. В 10.00 часа музикантите от „Престо“ ще зарадват благоевградчани с рок, много настроение и енергия.

Най-активните участници в кампанията за почистване ще получат ваучери за пейки.

Освен на 6 април, жителите ще могат да се включат в инициативата и на 7,13,14 април.

 

 

 

Тагове

Свързани новини

1 коментар

  1. Быстрая доставка грузов из Азии
    Транспортно-экспедиторская компания Маэстро Шиппинг Компани , Владивосток
    телефон 8 (800) 600-58-54
    эл.почта info(at)msc.com.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *