МестаРегионални

800 ЖИВИ ЕЛХИЧКИ ОТ ЮГОЗАПАДНОТО ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА КАМПАНИЯ НА МЗХГ  

800 ЖИВИ ЕЛХИЧКИ ОТ ЮГОЗАПАДНОТО ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ

ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА КАМПАНИЯ НА МЗХГ

Над 800 живи коледни дръвчета осигурява Югозападното държавно предприятие в подкрепа на благотворителната кампания на МЗХГ под надслов: „Посади надежда”. По пет лева от продажбата на всяка елхичка, предоставена от Държавните горски предприятия, ще бъдат дарени за каузата. Тази година кампанията е в партньорство с Фондация „Искам бебе“ и има за цел да се подпомогнат двойки с репродуктивни проблеми. Продажбата на живи елхички вече започна и ще продължи до 23 декември.

Пунктовете, където гражданите могат да си закупят обикновен и сребрист смърч, както и обикновена ела, са в градовете София, Благоевград, Гоце Делчев и Кюстендил. В столицата живи елхички се продават пред сградата на Министерство на земеделието, храните и горите, на ъгъла на бул. „Хр. Ботев“ и ул. „Дамян Груев“ от понеделник до събота включително от 10.00 до 19.00 часа.

В Благоевград живи дръвчета се предлагат пред административната сграда на ЮЗДП– на ул. „Зора” № 18. В гр. Гоце Делчев – пред сградата на държавното горско стопанство на ул. „Скопие” № 2, а в гр. Кюстендил – пред сградата на Регионалната дирекция по горите, на бул. „България” № 33.

 

Над 11 000 коледни елхи, от които 4380 живи, има възможност да предложи на пазара за предстоящите празници ЮЗДП. Елхите са от видовете бял и черен бор, обикновен и сребрист смърч, ела, атласки кедър. Отгледани са в разсадниците на държавните горски и ловни стопанства в Дикчан, Белово, Брезник,  Гоце Делчев, Гърмен, Добринище, Дупница, Елин Пелин, Катунци, Кресна, Кюстендил, Осогово, Самоков.

            Цените варират в зависимост от дървесния вид, височината на дървото, мястото на добив, наличието на контейнер и др.

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *