РегионалниТоп новини

Вълнуващи джаз пътешествия обещава „Blagoevgrad Blues&Jazz” тази вечер

Вълнуващи джаз пътешествия обещава „Blagoevgrad Blues&Jazz” тази вечер

Световноизвестният музикант Теодосий Спасов, виртуозът на китарата от Македония – Влатко Стефановски, триото на Живко Петров, великолепната певица Хилда Казасян в дует с Христо Йоцов, както и Биг бенд-Благоевград – всички те ще поставят кулминацията на музикалното събитие.

„Знам за този легендарен блус фестивал. Мечтаех да дойда в Благоевград и съм щастлив, че ще мога да свиря за благоевградската публика. Заедно с Влатко Стефановски решихме точно тук да представим премиерата на най-новия ни проект „Дунавски блус”. В него разказваме за типичните балкански неща – една голяма и съдбовна любов, вино и вечното търсене на жената от страна на мъжа”, сподели Теодосий Спасов.

 

За втора поредна година на „Blagoevgrad Blues&Jazz” своите невероятни джаз истории ще разкаже Влатко Стефановски. Той и Теодосий Спасов ще изсвирят най-популярните си пиеси, с които вече 20 години обикалят света. „Сигурен съм, че довечера концертът ще бъде невероятен, очаквам отново зала „Орфей” да бъде препълнена и всички заедно да се забавляваме”, допълни музикантът от Македония.

 

Известната ни джаз певица Хилда Казасян призна, че е щастлива да работи с Христо Йоцов и с Биг бенд-Благоевград. Тя пожела дълголетие на фестивала в Благоевград и обеща на всички зрители една фантастична вечер.

 

Всички обещаха и доста изненади за публиката. Една от тях е да излязат заедно на сцената Хилда Казасян и триото на Живко Петров, но при условие, че зрителите ги извикат силно на бис.

 

Изпълнителите похвалиха община Благоевград, че се грижи за ценителите на джаз и блус музиката.

 

Концертът довечера започва в 19,00 часа в зала „Орфей” на парк „Македония”.

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар