Регионални

Международен фестивал “ Blagoevgrad Blues&Jazz “

Броени дни остават до V юбилейно издание на международния фестивал “ Blagoevgrad Blues&Jazz ”

Остават броени дни до старта на V  юбилейно издание на международния фестивал “ Blagoevgrad Blues&Jazz”. Тазгодишното издание започва на 28 март, като официалното откриване и първият концерт ще се проведе в ДТ „Никола Вапцаров“.  Музикалните вечери  продължават на 29 и 30 март, като меломаните ще могат да се насладят на любимите си изпълнители в зала „Орфей“, парк „Македония“.  Билети и карти може да намерите на касата на ДТ „Никола Вапцаров“ и непосредствено преди концертите пред зала „Орфей“.

За първи път фестивалът включва класическа вечер, а блус и джаз феновете ще се насладят на стиловете в последните две вечери.

По време на V издание на Международния фестивал на сцената ще излязат Камерна опера-Благоевград с гост солистът  Деян Гаврич и композиторката Драгана Йованович. Ще чуем маестро Алекс Зографов, а с него на сцената ще се качат тенорът  Бойко Цветанов и Стоян Бончев.

Специална е и блус вечерта. Тя  ще ни срещне с Васко Кръпката и „Подуене Блус бенд“ , които ще отбележат 30 годишен юбилей. Турнето им започва от нашата сцена, а гост е Блусменът на Америка Guy Davis.

Теодосий Спасов и Влатко Стефановски, триото на Живко Петров, великолепната Хилда Казасян, в дует с Христо Йоцов и Биг Бенд-Благоевград  ще закрият юбилейното издание на “Blagoevgrad Blues&Jazz”.

Всичко това е само малка част от изненадите, които ще съпътстват разрастващия се и достигнал международно значение фестивал „Blagoevgrad Blues & Jazz”.

Повече информация може да откриете на новия сайт, представящ Международния фестивал “Blagoevgrad Blus&Jazz” от основаването му до днес на линк https://www.blagoevgradbluesandjazz.com

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *