Регионални

  Трети международен турнир по плуване „Пирин“

III Международен турнир по плуване „Пирин-Благоевград“ прие 500 плувци от страната и чужбина

   Трети международен турнир по плуване „Пирин“ започна днес в Благоевград. Турнирът бе открит от заместник- кмета по икономика и финанси на община Благоевград- Иво Николов,който приветства участниците с  „добре дошли“ от името на кмета д-р Атанас Камбитов. „Споделям убеждението, че от малки децата трябва да бъдат учени на дисциплина, спорт, усърдие и характер. Пожелавам Ви да продължавате да вървите нагоре, успешно да развивате плуването в Благоевград, да изграждате нови медалисти и шампиони“, каза в част от приветственото си слово зам.-кметът.плуване

Сред официалните гости на откриването бяха още Георги Аврамчев- управител на БФПС, Димитър Бобев- главен секретар на БФПС, управителя на спортни имоти- Валери Миков, управителят на Спортен комплекс „Пирин“ Иван Маджиров, Румяна Станоева- експерт в направление „Младежки дейности, спорт и туризъм“ в Община Благоевград, председателят на плувен клуб „Пирин“ Валентина Атанасова.

Георги Аврамчев благодари на Община Благоевград, в лицето на д-р Атанас Камбитов за усилията и подкрепата за развиването на плувните спортове.

Пред огромната публика в плувния басейн, групата по синхронно плуване от „Пирин“, с ръководител Миглена Бояджиева, представи своите красиви съчетания.

В третото издание на турнира участват 45  плувни клуба, представители от България и Северна Македония. Плувците от клубовете са от  6 възрастови групи- от родени през 2010 година до мъже и жени. Възрастовите групи включват мъже и жени- 2001 година и по-големи, група А. Група В е за родените през 2002, 2003, 2004 година, момичета и момчета, в категория С са родените през 2005 и 2006 година, в група D влизат родените през 2007,момичета и момчета. Родените през 2008 година са в категория E, а в група F са включени родените през 2009 и 2010 година.

Турнирът се организира от ПК „Пирин“, със съдействието на БФПС, Община Благоевград и Спортен комплекс „Пирин“.

Състезанието продължава и утре 17 март -неделя

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *