МестаРегионалниТоп новини

Костадин Гугов завеща песен на Илиян Йорданов

Костадин Гугов завеща песен на Илиян Йорданов

В ефира на Фен Фолк ТВ вече е факт новият проект на Илиян Йорданов. Своята премиера направи видеоклипът към народната македонска песен „Дедо Димо“.

След успеха на хумористичната песен „Събрали се три щурци“, Илиян Йорданов продължава в същата посока. „Дедо Димо“ също е с хумористичен текст.

„Песента „Дедо Димо“ съм я научил лично от неповторимия народен певец Костадин Гугов още през 2000 г. Той ми каза, че имам интересен глас, автентичен и ще ми приляга. С най-голямо удоволствие и чувство за удовлетвореност и отговорност изпълнявам тази песен като завет от него.“, сподели изпълнителят от „Диапазон Рекърдс“ Илиян Йорданов, който усъвършенства своя глас благодарение на достолепния Костадин Гугов.фен фолк

Приживе той разказва на талантливия Илиян Йорданов, че когато бил младеж чул това изпълнение в македонския край. Гугов допълнил песента, изменил част от текста и я завещал на изпълнителя от ефира на Фен Фолк ТВ, за да й даде популярност и да продължи традицията, да я съхранява и предава на следващото поколение.

Видеоклипът е заснет от екипа на режисьора Ненчо Касъмов в град Копривщица. За танците в клипа Илиян Йорданов се довери на професионалистите от фолклорен ансамбъл „Гайтан“, с. Първомай.

Облеклото на изпълнителя кореспондира с песента. Носията също е традиционна от македонския край.

 

Освен в ефира на Фен Фолк ТВ може да гледате видеоклипа и в нашия Youtube канал:

 

 

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *