РегионалниТоп новини

Благоевград домакин на международен турнир по художествена гимнастика

Благоевград

430 грации от страната и чужбина пристигнаха за  Втори международен турнир по художествена гимнастика „Golden Pirin Cup” в Благоевград

Официално бе открит Втори международен турнир по художествена гимнастика „Golden Pirin Cup” в зала „Скаптопара“ в Благоевград.

В турнира участие взимат  430 грации от 15 спортни клуба от страната. В Благоевград пристигнаха грации от  „Левски“, „Левски-Илияна“, „Левски-плюс“ ,ЦСКА както и по-нови клубове като „Море“ -Несебър, „Брилянт“ Пловдив, „Велбъжд“ Кюстендил, „Пирин-ЕМ“-Гоце Делчев, „Виктория „Перник, Отборите на Дупница,“Теа-Денс

Те ще мерят сили в рамките на 2 дни , като ще подарят на зрителите много грация, хармония, красота и талант.худ.гимнастика

Главен съдия на турнира е Камелия Игнатова, която е световна и европейска шампионка от ансамбъл, съдия международна категория и представител на БОК.

Сред официалните гости на събитието бе  Румяна Станоева- експерт в направление „Младежки дейности, спорт и туризъм“ в Община Благоевград, която награди участниците от девойки младша възраст, категория А.

Връчването на наградите се осъществява непосредствено след  финала на изпълненията на всяка от групите гимнастички. Програмата продължава и утре 10 март /неделя/.

Втори международен турнир по художествена гимнастика „Golden Pirin Cup”  се организира съвместно от Община Благоевград, КХГ „Пирин“ и БФХГ.

През 2018 година турнирът бе признат, като първият в историята на художествената гимнастика, който приема толкова много ансамбли.

 

Пресцентър

Община Благоевград

press@blgmun.com

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *