Регионални

Тайната вечеря в зала”Пейо Яворов” Благоевград

Тайната вечеря на Дякона Левски“ на сцена в Благоевград

 

Спектакълът „Тайната вечеря на Дякона Левски“ ще бъде поставен на сцена в Благоевград. Постановката е на театър “Българска армия“ и ще бъде играна на  18 февруари 2019 г. от 19:00 часа в зала „Пейо Яворов“. В нея участват Вeселин Калановски, Антоанета Добрева – Нети, Милен Миланов, Георги Новаков, Стойко Пеев, Александър Дойнов, Георги Къркеланов, Тигран Торосян, Радосвета Василева,Веселин Ранков, Иван Радоев, Владислав Виолинов, Иван Налбантов, Луизабел Николова. Автор на „Тайната вечеря на Дякона Левски“ е Стефан Цанев, режисьор и сценарист Асен Шопов, за костюмите се грижи Цвета Маринова.тайната вечеря

Сюжетът разказва за нощта преди обесването на Апостола на свободата. Моментът, в който Дяконът ще изповядва сам себе си, а зрителят ще се опита да намери отговор на стряскащите и до днес въпроси за предателството, за идеалите, за цената на свободата.  Предателство, идеали, саможертва, грях, прошка, свобода – тези теми от сюжета са скелетът на представлението, върху който актьорите трупат плът и душа.

Спектакълът е с продължителност 2 часа. Билети могат да бъдат закупени на касата на зала “Пейо Яворов”. Предвидени са отстъпки за ученици. За резервации и информация – 0884 /115 138 и 0877 / 373 489.

 

 

 

 

Тагове

Свързани новини

2 Коментари

  1. Good article! We are linking to this particularly great article on our website.
    Keep up the good writing.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *