Регионални

Ще асвалтират ул.”Шар планина,Вардар и Дойран” идват избори няма как асвалта влиза в действие

Започнаха подготвителни дейности за преасфалтиране на улиците „Шар планина“, „Вардар“ и „Дойран“ в Благоевград

 Стартираха подготвителните дейности за преасфалтиране на улиците „Шар планина“, „Вардар“ и „Дойран“ в Благоевград. В момента на място се повдигат отводнителните шахти, за да бъде постигнато подходящо ниво за полагане на нов пласт настилка. Преди това Общинска фирма „Биострой“ е почистила основно всички отводнителни съоражения по протежение на улиците, които ще бъдат ремонтирани. До дни се очаква да започне и самото преасфалтиране.

 

Дейностите ще обхванат участъка от отбивката  на ул. „Славянска“, по ул. „Дойран“ до Социалните жилища и обратно до новия светофар.

За да бъде извършен ремонтът качествено и в срок, е необходимо водачите на моторни превозни средства да паркират извън периметъра, в който ще се асфалтира.

 

В края на месец юли 2019 г., кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри и шест напълно благоустроени улици в IV микрорайон. Това са улиците „Ветрен“, „Роден край“, „Черно море“, „Съединение“, „Независимост“ и „Руен“. С благоустрояване на улиците бяха изградени и шест подпорни стени,  които осигуряват безопасността на преминаващите автомобили, пешеходци. Изградени бяха  нови тротоари и LED осветление. Обособени бяха и  паркоместа и зелени зони.

 

По инициатива на кмета д-р Атанас Камбитов, през 2014 година, в IV микрорайон, бяха узаконени жилищата на стотици домакинства.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *