Топ новини

 Чист и зелен Благоевград!

Стартира мащабна кампания  „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ 

Мащабна кампания за пролетно почистване започва в Благоевград. Тя е под патронажа на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и преминава под мотото „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“. Началото ще бъде поставено на 6 април от 10.30 часа на площад „Македония“ , а чистенето ще продължи и на 7, 13 и 14 април.

Община Благоевград подсигурява всички необходими материали, като ръкавици, бои, разсад и чували за едно по-ефективно и полезно чистене.

Те ще бъдат раздавани на шатри, разположени в кварталите,както и в центъра на града. В кв. „Еленово“ шатрата ще бъде позиционирана пред Спортен комплекс „Пирин“, в кв. „Струмско“ срещу магазин „Стоми“, а в кв. „Грамада“ пред бившето „Аско Деница“. Шатрата за кв. „Освобождение“ и кв. „Запад“  ще бъде разположена в двора на бившия  механотехникум.  На площад „Македония“ също ще има разположена шатра с всичко необходимо за почистването. В зелената кампания на кмета д-р Атанас Камбитов ще се включат и ученици, възпитаници от ЦЛТРДБ, общински служители, представители на институции.

Чувалите, които ще бъдат раздавани ще са в различни цветове, черни- за смесен битов отпадък, зелени за събиране за  стъклени опаковки, жълти за събиране на опаковки от хартия и картон и пластмасови и метални опаковки. Рециклирането на отпадък е изключително важно за природата и света на човечеството.

Пролетната инициатива ще стартира с официално откриване,  което ще допринесе за приятно, пролетно и красиво настроение  за жителите и гостите на Благоевград.

Най-новата кампания на кмета д-р Камбитов- „Чист и зелен Благоевград!   От нас зависи!“ има за цел да преобрази Благоевград с общи усилия, да възпита любов към природата и опазването ѝ, както и да се цени труда на хората, които изграждат нови места за отдих и облагородяват вече съществуващи такива. Идеята е Благоевград да стане още по-красиво и приятно място за живеене и да напомни на жителите и гостите на Благоевград, че задълженията и отговорностите за по-чисти места са на всеки един от нас.

Кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ ще бъде ежегодна, като ще се провежда всяка година в началото на пролетта.

Община Благоевград кани жителите на града да се включат и заедно да преобразим нашия град!

 

 

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *