МестаРегионалниТоп новини

Четири партии и коалиции оспорват пред Административен съд – Благоевград решението на ОИК Хаджидимово за избор на ОбС Хаджидимово

Четири партии и коалиции оспорват пред Административен съд – Благоевград решението на ОИК Хаджидимово за избор на ОбС Хаджидимово

 

В Административен съд – Благоевград постъпи жалба срещу решение на Общинска избирателна комисия – Хаджидимово от 28.10.2019 г., с което са обявени избраните за общински съветници в община Хаджидимово от произведените на 27 октомври местни избори.

Жалбата е подписана от осем кандидати за общински съветници от четири партии и коалиции, участници в изборите в община Хаджидимово – Местна коалиция ДПС (НДСВ), ПП ГЕРБ, Коалиция БСП за България, ПП СДС. Жалбоподателите оспорват правилността на отчитането на бюлетините за общински съветници и твърдят, че има обстоятелства, които правят решението на ОИК незаконосъобразно, защото не отчита действителния резултат от изборите за общински съветници.

Срещу същото решение на ОИК – Хаджидимово има подадена жалба и от Алмаз Таиров, кандидат за общински съветник от Коалиция „БСП за България“. Таиров оспорва решението ОИК Хаджидимово, с което са обявени избраните за общински съветници от листата на Коалиция „БСП за България“ в община Хаджидимово.

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *