ЗдравеТоп новини

Чаша топла вода сутрин гони 20 болeсти

Чаша топла вода сутрин гони 20 болeсти

Пиенето на чаша топла вода сутрин подобрява функциите на организма и му помага да се справи със здравословните проблеми. Това показват различни научни изследвания. Полезното действие на топлата вода сутрин на гладно отдавна е познато на японската медицина и се препоръчва.

Чаша топла вода помага при много болести. Смята, че методът е ефективен при главоболие, менструални смущения, болки в гърлотоочни проблемибъбречни заболявания, болки в тялото, артритастмазатлъстяванестомашни болестихипертония. Според някои източници, водата може да помогне дори при заболявания като диабет и рак.

Японците предлагат следния метод – сутрин, веднага след събуждане, да изпиете четири чаши по 160 мл топла вода. Едва след това можете да измиете зъбите си и да продължите с всичко останало, но после не бива да пиете нищо друго най-малко 45 минути.

След като закусите не бива да пиете течности поне два часа. Всъщност това с водата след храна се отнася не само за закуската. Японците препоръчват да не се пие вода след всяко хранене, тъй като течностите ще разредят соковете в храносмилателната система. Това пък ще затрудни работата на стомаха.

Чаша топла вода сутрин гони 20 болести

Ако започнете да правите тази процедура сутрин, вероятно ще ви е трудно да изпивате толкова голямо количество вода, още повече топла. Затова можете да започнете с по-малко вода, като постепенно да я увеличите до достигане на четири чаши по 160 мл.

Смята се, че резултатите от това пречистване с вода ще дойдат след различен период за различните заболявания. Ако страдате от хипертония или диабет, ще забележите подобрение след около месец, в случай, че имате гастрит, ще забележите разлика след само десет дни.

Въпреки, че този метод няма странични ефекти, освен честото ходене до тоалетната, желателно е да се консултирате със специалист преди да започнете да се лекувате с водата.

Лечението с вода може да бъде чудесен допълнителен начин за лечение, но не и основен, така че не спирайте медикаментите, които пиете за вашето заболяване.ezine.bg

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *