Общество

„Центърът за кризисно настаняване на бездомни лица” в Дупница е почти готов

новини Дупница

„Центърът за кризисно настаняване на бездомни лица” в Дупница е почти готов. Сградата е оборудвана със спални помещения, санитарни възли и трапезария и ще започне да приютява бедстващи хора от зимата. Центърът се намира на ул.“ Велико Търново“, само на метри от Бърза помощ и бившата “Военна болница”.
Община Дупница разкри социалната услуга с решение на ОбС и ще настанява потребители от 1 декември до 31 март. Ще се предлага подслон на бездомните лица за една нощ – от 18.00 ч. вечерта до 10.00 ч. на следващия ден, както и осигурява топла храна за вечеря, при възможност и облекло, ще се съдейства и за търсене на медицинска помощ при необходимост. Капацитетът на Център за кризисно настаняване на бездомни лица е12 места. Преди откриването му ще бъде определен и персонал от 4-ма човека. Общата заложена сума за Центъра е в размер на 40 000 лева.
Отделно от това, Община Дупница готви изграждането за Център за временно настаняване, който да бъде финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ (ОПРР). Още през декември миналата година, зам.кметът Олга Китанова обяви за това намерение и че очаква откриване на мярката, което е вече факт и документацията се подготвя. Проектът предвижда обгрижването на обитателите на Центъра за временно настаняване от специалисти и търсене на възможности за квалификация, курсове и/или постоянно настаняване на лицата, като за целта ще бъде построена сграда в съседство на ЦНСТ “Надежда
Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *