Общество

Художникът Кръсто Терзиев представи своя проект „Ротация“ в родния Сандански

Художникът Кръсто Терзиев представи своя проект „Ротация“ в родния Сандански

Стойности и значения, идващи от света
на познатото/непознато

 

Ценители, колеги, приятели и почитатели от цялата страна се събраха, за да се насладят на една от най-очакваните изложби, включена в празничната програма за честванията на 107 години от освобождението на Свети врач (гр. Сандански). Авторът показа 23 широкоформатни творби от цикъла „Ротация“.

 

Имаме всички основания да оценяваме живописта на Кръсто Терзиев като едно послание на стойности и значения, идващи от света на познатото/непознато. Той успява да създаде една напълно модерна като естетическо внушение живопис, която съхранява непреходните художествени ценности. Със своята изложба Кръсто ни помага да преодолеем дистанцията между „Естетика и дигитален свят – време и пространство“. В цикъла „Ротация“ философските разсъждения на автора са основа, която цели да даде рамка, разкриваща границите. Картините излъчват активни енергийни полета със зона на присъствие и зона на въздействие, които докосват жадуваното тайнство с въображението, готовността на душата да вдишва време и пространство.

 

…художникът не е достатъчно да рисува добре, той трябвя и да мисли подобаващо. Основният проблем днес е как да влезем в дигиталния свят, как да се адаптираме в една все по-доминирана от него реалност, която драстично ни променя както в мисленето, така и в практиката, споделя авторът.

художник,христо терзиев,сандански

Зрителят усеща свръхактивни енергийни центрове, който активират милиардното датиране в поднесената ни деструктурирана реалност. Това е изложба на единство на възприятията, модел на неподозирани стойности, това е докосване до индивидуалния свят на твореца, докосване и до нашия свят, който му противостои и който творецът преобразува чрез въображението си. Всички тези картини представляват реката на събитията – музиката на живота. Това е изложба на назоваването, на търсенето и намирането, разказ за уникалността на човешкия дух.

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *