МестаОбщество

Хижа „Яворов“ празнува 3 август

Разлог

 

Хижа „Яворов“ празнува. Управителният съвет на Туристическо дружество „Пирин“ и община Разлог канят жителите и гостите на община Разлог на рожден ден, който ще започне в 10,30 часа със скоростно изкачване до хижата, а от 13 часа е началото на концертната програма.

Най-предпочитаното място за планинарите от страната и чужбина е хижа „Яворов” в Пирин планина. С всяка изминала година гостите в нея се увеличават. Това се дължи на инвестициите и доброто управление. А Община Разлог, която е собственик на хижата, опровергава тезата, че общините и държавата не могат да управляват и развиват подобни туристически обекти. Доказателството е, че за 2016 г. хижата е обявена за №1 в България.

Възможно ли е на едно място да са събрани безброй възможности за среща с природата?
Желаете ли да се изкачите по еко пътека до най-уютната хижа в България?
Искате ли да посрещнете изгрева на един от най-високите върхове на Пирин и да изпратите деня вперили поглед към „Стъпалата“, водещи към небесата? Мечтали ли сте да започнете деня си с чаша ароматен билков чай, приготвен от лековити билки,събирани високо в планината от хижаря?
Разположена в местността „Поляните” на река „Разложки Суходол”, хижата целогодишно посреща своите гости с уютна обстановка, топна храна и невероятна гледка и през четирите сезона на годината. Хижата е в близост до най-обширния алпийски карстов район в Пирин.
Хижа „Яворов” е начална точка в маршрута за обхождане на главното било на северния пирински дял.
Хижата е обновена изцяло и е една от най-посещаваните в България. Тя разполага с шест двойни стаи със собствен санитарен възел и сателитна телевизия, един апартамент, четири тройни стаи без санитарен възел и общи стаи. В хижата има постоянно топла вода, отоплява се с централно парно. Хижата е отворена целогодишно, а към нея има и ресторант, предлагащ топли готвени ястия, салати и скара.
Ремонтираната и обновена през 2012 година старата хижа ,,Яворов’’ разполага с 21 легла, разпределени в една стая с 5 легла,една стая с 4 легла и 2 стаи с по 6 легла. Хижата разполага с туристическа кухня и столова, в която туристите могат да приготвят собствена храна. Към хижата има голямо барбекю, което е предпочитано място за самостоятелни групови прояви от туристите.

Подарете си незабравими мигове на хижа Яворов, скътана сред природата на Пирин!

СНИМКИ: Борис Бицин, община Разлог

Снимка на Красимир Герчев.
Снимка на Красимир Герчев.Снимка на Красимир Герчев.
+4
З
Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *