Регионални

Фолклорен Ансамбъл „Родопа“ ще представят музикално-танцовия спектакъл „Невястата“

новини от Разлог

Фолклорен Ансамбъл „Родопа“ ще представят музикално-танцовия спектакъл „Невястата“, на 10.04.2019г. от 19:00 часа в салона на читалището в Разлог . Спектакъла пресъздава легендата за родопска девойка, скочила от скала над Смолян, за да запази вярата и любовта си. Постановката надхвърля рамката на танцов спектакъл и вплита изразността на родопския фолклор, езика на танца и песента. “Невястата” е нещо напълно ново за репертоара на фолклорните ансамбли у нас. Танцовата интерпретация на мита за Невястата е музицирана на живо от изпълненията на оркестъра и хора на ансамбъл “Родопа”.

Ролята на красивата девойка Елица се танцува от Теодора Георгиева, представител на най-младото попълнение в танцовата трупа на “Родопа”. Станислав Кименов изпълнява ролята на Горан – изгората на Елица. Част от музиката на спектакъла е авторска, написана за “Невястата” от младия композитор Николай Балабанов.

читалище разлог

Режисьор на спектакъла е Адриан Петров – главен художествен ръководител на ФА „Родопа“. Хореографи са Сийка Василева – главен хореограф, Спас Стойнев и Стефка Барбудова, а композитор е Николай Балабанов./фейсбук

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *