МестаОбществоТоп новини

УЧИТЕЛ ОТ СУ-САТОВЧА УЧАСТВА В ГОДИШНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА АСОЦИАЦИЯТА НА ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ ПО ФРЕНСКИ ЕЗИК, ГР.БЛАГОЕВГРАД

УЧИТЕЛ ОТ СУ-САТОВЧА УЧАСТВА В ГОДИШНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА АСОЦИАЦИЯТА НА ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ ПО ФРЕНСКИ ЕЗИК, ГР.БЛАГОЕВГРАД

От 22 до 24 ноември 2019 г. в Университетски център „Бачиново“ към Югозападния университет в Благоевград, се състоя годишната конференция на Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България на тема: „За повече динамика, креативност и новаторство в преподаването на френски език“.
Водещ на конференцията бе г-жа Вяра Любенова – председател на АПФБ.
На официалното откриване присъстваха: посланикът на Франция, нейно превъзходителство Флоранс Робин, посланикът на Кралство Мароко, нейно превъзходителство Закиа Ел Медауи, представители на другите посолства на франкофонските държави, г-жа Веселина Ганева, държавен експерт по образованието в МОН, г-н Ивайло Златанов, началник на Регионалното управление на образованието, инж.Румен Томов, кмет на община Благоевград, г-н Иван Стоянов, заместник областен управител, представители на издателства на учебници и френска литература и др.
Ученици от ЕГ “Акад. Л. Стоянов“ поздравиха всички присъстващи на конференцията.
Чрез видеофилми, г-жа Райка Славчева представи двата проекта по програма „Еразъм+“ – „Модерна и интерактивна класна стая чрез творчество и педагогически иновации“ на СУ-Сатовча и „Мултикултурно образование“ на СНЦ „Алианс Франсез Благоевград“.
Четирима лектори от Франция проведоха обучителни ателиета, в които бяха представени и обсъдени различни иновативни методи и креативни подходи в обучението по френски език.
Тази година, по идея на френския президент Емануел Макрон, за първи път 28 ноември е обявен за международен ден на учителя по френски език.
Годишната конференция на АПФБ бе обвързана и с отбелязването на този нов световен празник на преподавателите по и на френски език.
Провеждането на това събитие повиши квалификацията на учителите и допринесе за все по-широко популяризиране на френския език.
Всички участници получиха сертификати.
Благодаря на организаторите от АПФБ, гр.София и ЕГ “Акад. Л. Стоянов“, гр.Благоевград.

Снимка на Raika Slavcheva.
Снимка на Raika Slavcheva.
Снимка на Raika Slavcheva.
Снимка на Raika Slavcheva.
фейсбук
Тагове

Свързани новини

Вашият коментар