МестаОбществоТоп новини

УЧИТЕЛ ОТ СУ-САТОВЧА УЧАСТВА В ГОДИШНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА АСОЦИАЦИЯТА НА ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ ПО ФРЕНСКИ ЕЗИК, ГР.БЛАГОЕВГРАД

УЧИТЕЛ ОТ СУ-САТОВЧА УЧАСТВА В ГОДИШНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА АСОЦИАЦИЯТА НА ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ ПО ФРЕНСКИ ЕЗИК, ГР.БЛАГОЕВГРАД

От 22 до 24 ноември 2019 г. в Университетски център „Бачиново“ към Югозападния университет в Благоевград, се състоя годишната конференция на Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България на тема: „За повече динамика, креативност и новаторство в преподаването на френски език“.
Водещ на конференцията бе г-жа Вяра Любенова – председател на АПФБ.
На официалното откриване присъстваха: посланикът на Франция, нейно превъзходителство Флоранс Робин, посланикът на Кралство Мароко, нейно превъзходителство Закиа Ел Медауи, представители на другите посолства на франкофонските държави, г-жа Веселина Ганева, държавен експерт по образованието в МОН, г-н Ивайло Златанов, началник на Регионалното управление на образованието, инж.Румен Томов, кмет на община Благоевград, г-н Иван Стоянов, заместник областен управител, представители на издателства на учебници и френска литература и др.
Ученици от ЕГ “Акад. Л. Стоянов“ поздравиха всички присъстващи на конференцията.
Чрез видеофилми, г-жа Райка Славчева представи двата проекта по програма „Еразъм+“ – „Модерна и интерактивна класна стая чрез творчество и педагогически иновации“ на СУ-Сатовча и „Мултикултурно образование“ на СНЦ „Алианс Франсез Благоевград“.
Четирима лектори от Франция проведоха обучителни ателиета, в които бяха представени и обсъдени различни иновативни методи и креативни подходи в обучението по френски език.
Тази година, по идея на френския президент Емануел Макрон, за първи път 28 ноември е обявен за международен ден на учителя по френски език.
Годишната конференция на АПФБ бе обвързана и с отбелязването на този нов световен празник на преподавателите по и на френски език.
Провеждането на това събитие повиши квалификацията на учителите и допринесе за все по-широко популяризиране на френския език.
Всички участници получиха сертификати.
Благодаря на организаторите от АПФБ, гр.София и ЕГ “Акад. Л. Стоянов“, гр.Благоевград.

Снимка на Raika Slavcheva.
Снимка на Raika Slavcheva.
Снимка на Raika Slavcheva.
Снимка на Raika Slavcheva.
фейсбук
Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *