Регионални

Ученически игри в Благоевград

Стартираха „Ученически игри 2019“ в Благоевград

Стартира първи етап на  „Ученически игри  2019“ в Благоевград.    Игрите започнаха на 12 февруари, като вече се проведоха финалите в шахмата, където ПМГ „Сергей Корольов“ стана шампион. Играха се и финали в хандбала, където първо място взеха III ОУ „Димитър Талев“ в категория  5-7 клас. В категория 8-10 клас спечелиха ПМГ „Сергей Корольов“, а в 11-12 клас- НХГ „Св.св. Кирил и Методий“. Спортната инициатива ще продължи до 19 март, като в последния ден ще са състезанията по лека атлетика. Състезанията по време на „Ученически игри“  се провеждат в СК „Пирин“ и  спортна зала „Скаптопара“.

Общо 17 учебни заведения взимат участие в спортните дисциплини в инициативата на Община Благоевград.  Учениците са разделени в три възрастови групи- от 5 до 7 клас, от 8 до 10 клас и 11-12 клас. Спортовете, в които децата на Благоевград мерят своите съобразителност, умения, бързина и сили са лека атлетика, футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, тенис на маса, бадминтон и шахмат.

Победителите от общинския етап продължават с участие в зонални и национални първенства. Всички победители ще получат купи, грамоти и медали от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

„Ученически игри“ са основна изява в областта на ученическия спорт. Те създават условия за практикуване на спорт и сформиране на училищни отбори чрез доброволно участие в организирани форми на спортно- състезателна дейност.

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *