МестаОбществоТоп новини

УЧЕНИЦИ ОТ СУ-САТОВЧА УЧАСТВАХА В XXV ЕСЕНЕН СЕМИНАР, ОРГАНИЗИРАН ОТ ФОНДАЦИЯ „БЪЛГАРСКА ПАМЕТ“

УЧЕНИЦИ ОТ СУ-САТОВЧА УЧАСТВАХА В XXV ЕСЕНЕН СЕМИНАР, ОРГАНИЗИРАН ОТ ФОНДАЦИЯ „БЪЛГАРСКА ПАМЕТ“

Учениците – Кристиян Джилджов, Росиана Орманова, Мира Арнаудова и Нери Арнаудова взеха участие в XXV „Есенен семинар“ на тема „Европейското, дигитално и устойчиво бъдеще в ръцете на младите“, който се проведе в рамките на проект “Силна национална идентичност – силна европейска идентичност”, в периода от 21 – 25 октомври, 2019г., в хотел „Терма еко“, кк. Кранево.
Учениците се класираха чрез есе на тема: „Европа в ръцете на младите: дигитално или екологично бъдеще“. Техен наставник бе класният им ръководител – г-жа Райка Славчева.
Семинарът се проведе за 13 поредна година по инициатива и с финансирането на д-р Милен Врабевски. В него взеха участие 200 младежи от диаспората в Молдова, Украйна, Албания, Сърбия, Р. Северна Македония, както и от региона на Западните Родопи и Тервел.
Форумът се осъществи в партньорство с Община Варна, Представителството на Европейската комисия в България и фондация „Ханс Зайдел“.
В рамките на 5 дни, младите хора се срещнаха с вдъхновяващи личности и топ специалисти от различни обществени и бизнес сфери, които чрез личния си пример, знания и опит ги мотивираха да не спират да се развиват, да работят за своя успех и за успеха на обществото, в което живеят.
Учениците имаха възможност да създадат нови приятелства и познанства, да общуват, да се опознаят, да градят мостове с връстниците си от другите страни.
Към младите хора бе отправено предизвикателство от Фондация „Българска Памет“, да създадат късометражно видео в екип на тема: „Нашето европейско бъдеще“.
В конкурса се включиха рекорден брой участници. Посланията, които отправиха те чрез своите филмчета бяха искрени и ясни.
Младежите от Молдова, Украйна, Албания, Сърбия, Р. Северна Македония и България заявиха твърдата си позиция, че искат да живеят заедно в мир и разбирателство, с уважение и разбиране един към друг, с грижа към природата и с мисъл за бъдещето на Европа.
Фондация „Българска Памет“ отличи трите най-добри видеа и награди техните екипи.
Ръководството на училище Сатовча изказва своите благодарности на д-р Милен Врабевски и неговия екип като пожелава здраве, творчески и професионални успехи.

Снимка на Raika Slavcheva.
Снимка на Raika Slavcheva.
Снимка на Raika Slavcheva.
Снимка на Raika Slavcheva.
Тагове

Свързани новини

Вашият коментар