МестаОбществоТоп новини

УЧЕНИЦИ ОТ СУ-САТОВЧА УЧАСТВАХА В XXV ЕСЕНЕН СЕМИНАР, ОРГАНИЗИРАН ОТ ФОНДАЦИЯ „БЪЛГАРСКА ПАМЕТ“

УЧЕНИЦИ ОТ СУ-САТОВЧА УЧАСТВАХА В XXV ЕСЕНЕН СЕМИНАР, ОРГАНИЗИРАН ОТ ФОНДАЦИЯ „БЪЛГАРСКА ПАМЕТ“

Учениците – Кристиян Джилджов, Росиана Орманова, Мира Арнаудова и Нери Арнаудова взеха участие в XXV „Есенен семинар“ на тема „Европейското, дигитално и устойчиво бъдеще в ръцете на младите“, който се проведе в рамките на проект “Силна национална идентичност – силна европейска идентичност”, в периода от 21 – 25 октомври, 2019г., в хотел „Терма еко“, кк. Кранево.
Учениците се класираха чрез есе на тема: „Европа в ръцете на младите: дигитално или екологично бъдеще“. Техен наставник бе класният им ръководител – г-жа Райка Славчева.
Семинарът се проведе за 13 поредна година по инициатива и с финансирането на д-р Милен Врабевски. В него взеха участие 200 младежи от диаспората в Молдова, Украйна, Албания, Сърбия, Р. Северна Македония, както и от региона на Западните Родопи и Тервел.
Форумът се осъществи в партньорство с Община Варна, Представителството на Европейската комисия в България и фондация „Ханс Зайдел“.
В рамките на 5 дни, младите хора се срещнаха с вдъхновяващи личности и топ специалисти от различни обществени и бизнес сфери, които чрез личния си пример, знания и опит ги мотивираха да не спират да се развиват, да работят за своя успех и за успеха на обществото, в което живеят.
Учениците имаха възможност да създадат нови приятелства и познанства, да общуват, да се опознаят, да градят мостове с връстниците си от другите страни.
Към младите хора бе отправено предизвикателство от Фондация „Българска Памет“, да създадат късометражно видео в екип на тема: „Нашето европейско бъдеще“.
В конкурса се включиха рекорден брой участници. Посланията, които отправиха те чрез своите филмчета бяха искрени и ясни.
Младежите от Молдова, Украйна, Албания, Сърбия, Р. Северна Македония и България заявиха твърдата си позиция, че искат да живеят заедно в мир и разбирателство, с уважение и разбиране един към друг, с грижа към природата и с мисъл за бъдещето на Европа.
Фондация „Българска Памет“ отличи трите най-добри видеа и награди техните екипи.
Ръководството на училище Сатовча изказва своите благодарности на д-р Милен Врабевски и неговия екип като пожелава здраве, творчески и професионални успехи.

Снимка на Raika Slavcheva.
Снимка на Raika Slavcheva.
Снимка на Raika Slavcheva.
Снимка на Raika Slavcheva.
Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *