МестаОбществоТоп новини

УЧЕНИЦИ ОТ СУ-САТОВЧА С НАЦИОНАЛНИ НАГРАДИ ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРС „МОЕТО ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ЕВРОПА С ЕВРОПАС“

УЧЕНИЦИ ОТ СУ-САТОВЧА С НАЦИОНАЛНИ НАГРАДИ ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРС „МОЕТО ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ЕВРОПА С ЕВРОПАС“, ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+“

На 06.12.2019 г., в Интер Експо и Конгресен Център, гр.София, на годишната валоризационна конференция – „20 години от създаване на Центъра за развитие на човешките ресурси, „Еразъм+“ -„Changing lives, Opening minds“, г-н Петьо Кънев – изпълнителен директор на ЦРЧР, награди победителите от Националния конкурс «Моето приключение в Европа с Европас“ и повече от 40 български организации, отличени за успешно изпълнение на проекти по Програма „Еразъм+“.
Официални гости на конференцията бяха – еврокомисарят Мария Габриел, Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, Красен Кралев – министър на младежта и спорта, Деница Сачева – министър на труда и социалната политика, Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители и др.
В конференцията взеха участие над 350 участници – представители на български образователни институции, учители, преподаватели, студенти, ученици, организации, работещи в сферата на образованието и младежта и др.
Гордост за училище Сатовча бяха учениците – Росиана Орманова, Сайрет Мейзинев и Кристиян Джилджов под ръководството на г-жа Райка Славчева – старши учител по френски език, които заеха първите места в конкурса и бяха наградени със смартфони, четец за книги, сертификати, грамоти и др.
Темата, върху която творяха учениците бе «Моето приключение в Европа с Европас». Целта бе да се даде възможност на младите хора, да опишат своя опит в рамките на проведена европейска мобилност/практика/пътуване, която е свързана с Europass.
След реализирания в училището тригодишен проект по френски език «Градина без граници. Нека нашият дух цъфти в градината на Европа», учениците работиха с голям ентусиазъм и описаха ползите от пътуванията в Италия, Португалия, Испания и Румъния.
Тези награди предизвикаха много положителни емоции у учениците и мотивация за участие в други конкурси и са посветени на настоящите проекти „Модерна и интерактивна класна стая чрез творчество и педагогически иновации“ на СУ „Св.св.Кирил и Методий“, Сатовча и „Мултикултурно образование“ на СНЦ „Алианс Франсез Благоевград“
Като част от събитието се проведе изложението „И аз умея“ с 18 работни и творчески ателиета, в които талантливи деца и младежи, участвали в проекти по Програма „Еразъм+“ и по Програма „Европейски корпус за солидарност“, демонстрираха знания и умения, придобити по време на работата по европейски образователни и младежки проекти.
Благодарим на организаторите от Центъра за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР), в качеството му на Национална агенция по Програма „Еразъм+“ и по Програма „Европейски корпус за солидарност“ на Европейската комисия.

Информацията е предоставена от г-жа Райка Славчева – старши учител по френски език и Координатор по европейски проекти в училище Сатовча/Райка Славчева фейсбук

Снимка на Raika Slavcheva.
Снимка на Raika Slavcheva.
Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *