Регионални

Ученици от Грето ОУ Г.Делчев в американско състезание

Ученици от Трето основно училище „ Братя Миладинови”,  гр. Гоце Делчев взеха участие в състезанието Spelling Bee 2019

   Трето основно училище „Братя Миладинови“ вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на  Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Снежана Костадинова от VII Б клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 28.02.2019 г. Станимира Василева V Б се класира на второ място.Трето американско

Снежана и Станимира имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведе през м. март, 2019 г. в Благоевград. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 21 април 2019 г. в София.

 

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

„Изграждането на умения и навици за работа в екип и взаимопомощ са изключително важни за личностното развитие на младите хора и тяхната успешна реализация в обществото.“ –  споделят техните преподаватели по английски език г-жа Ваня Тупарова и г-жа Антоанета Духова. „Подготовката и участието в състезанието стимулират екипната работа и създават отношения на разбирателство, приятелство и взаимопомощ.“ – допълват учителите.

След упоритата надпревара в състезанието учениците се почерпиха с торта.

 

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *