РегионалниТоп новини

„Ученици в действие“ с.Корница

ПОБЕДИТЕЛИ в национален конкурс „Ученици в действие“
Изключително радостни и горди сме от факта, че ОбУ “Св.П.Хилендарски” с.Корница, стана едно от петте училища в България, победители в националния конкурс “Ученици в действие”.
Конкурсът се организира от ЦЕНТЪР ЗА ПРИОБЩАВАЩО ОБРАЗОВАНИЕ, а основната цел е насърчаването на училищата и местната общност да си сътрудничат и правят ученето полезно и забавно за децата.

В конкурса се включиха 37 невероятно ентусиазирани екипа от 33 училища от цялата страна, които в продължение на месеци изпълняваха своите проекти и променяха пространството в училище, като заедно с това създадоха подкрепяща общност около училището.
Проектно предложение на нашето училище бе “Всичко българско и родно любя, тача и милея”, а основната цел, която ни обедини бе създаването на кътче в училището, където да се съхрани и продължи нашенското- българското. Малко културно средище, където родителите, самотните баби и дядовци ще бъдат винаги добре дошли да разкажат на своите внуци и правнуци от училището за “онова славно време”, да покажат своите пъстри носии и шевици и начина, по които са ги изработвали, да ни приготвят своите дълго пазени и предавани от майка на дъщеря рецепти на вкусни гозби, да излеят своята душа и да споделят с нас песните, танците, занаятите и всичко онова, което ни обединява и ни прави БЪЛГАРИ.
Въпреки трудния си избор, журито избра пет училища победители, придържайки се максимално към посочените в конкурса критерии, а именно идеята на проекта да е провокирана специално от конкурса „Ученици в действие“, основна роля да имат децата и с помощта на техния ръководител да успеят да ангажират максимален брой възрастни извън училището и осъществят своята идея.
ПОБЕДИТЕЛИ:
-ОбУ “Св. П. Хилендарски”, с.Корница – “Всичко българско и родно любя, тача и милея”
-ОУ „Стою Шишков“, с. Търън – „Кулинарно шоу с рецептите на баба“
-СУ „ Св. св. Кирил и Методий”, гр. Видин – „Доброто ражда добро“
-VII СУ „Йордан Радичков”, гр. Монтана – „Изграждане на кабинет по биология“
-ОУ„Д-р Петър Берон“, гр. Момчилград – „ В топлата прегръдка на книгите“
Искрени благодарности към екипа на ЦЕНТЪР ЗА ПРИОБЩАВАЩО ОБРАЗОВАНИЕ за доверието към нас!
Благодарим на родителите и на всички приятели, които станаха част от нашия екип!
Паричната награда ще бъде изцяло предназначена за изработването на народни носии за учениците, реализирали с толкова ентусиазъм и усърдие нашия проект.

Фейсбук
Тагове

Свързани новини

1 коментар

  1. Heya! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?

    My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing many months of hard work due to no
    backup. Do you have any methods to stop hackers?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *