РегионалниТоп новини

„Ученици в действие“ с.Корница

ПОБЕДИТЕЛИ в национален конкурс „Ученици в действие“
Изключително радостни и горди сме от факта, че ОбУ “Св.П.Хилендарски” с.Корница, стана едно от петте училища в България, победители в националния конкурс “Ученици в действие”.
Конкурсът се организира от ЦЕНТЪР ЗА ПРИОБЩАВАЩО ОБРАЗОВАНИЕ, а основната цел е насърчаването на училищата и местната общност да си сътрудничат и правят ученето полезно и забавно за децата.

В конкурса се включиха 37 невероятно ентусиазирани екипа от 33 училища от цялата страна, които в продължение на месеци изпълняваха своите проекти и променяха пространството в училище, като заедно с това създадоха подкрепяща общност около училището.
Проектно предложение на нашето училище бе “Всичко българско и родно любя, тача и милея”, а основната цел, която ни обедини бе създаването на кътче в училището, където да се съхрани и продължи нашенското- българското. Малко културно средище, където родителите, самотните баби и дядовци ще бъдат винаги добре дошли да разкажат на своите внуци и правнуци от училището за “онова славно време”, да покажат своите пъстри носии и шевици и начина, по които са ги изработвали, да ни приготвят своите дълго пазени и предавани от майка на дъщеря рецепти на вкусни гозби, да излеят своята душа и да споделят с нас песните, танците, занаятите и всичко онова, което ни обединява и ни прави БЪЛГАРИ.
Въпреки трудния си избор, журито избра пет училища победители, придържайки се максимално към посочените в конкурса критерии, а именно идеята на проекта да е провокирана специално от конкурса „Ученици в действие“, основна роля да имат децата и с помощта на техния ръководител да успеят да ангажират максимален брой възрастни извън училището и осъществят своята идея.
ПОБЕДИТЕЛИ:
-ОбУ “Св. П. Хилендарски”, с.Корница – “Всичко българско и родно любя, тача и милея”
-ОУ „Стою Шишков“, с. Търън – „Кулинарно шоу с рецептите на баба“
-СУ „ Св. св. Кирил и Методий”, гр. Видин – „Доброто ражда добро“
-VII СУ „Йордан Радичков”, гр. Монтана – „Изграждане на кабинет по биология“
-ОУ„Д-р Петър Берон“, гр. Момчилград – „ В топлата прегръдка на книгите“
Искрени благодарности към екипа на ЦЕНТЪР ЗА ПРИОБЩАВАЩО ОБРАЗОВАНИЕ за доверието към нас!
Благодарим на родителите и на всички приятели, които станаха част от нашия екип!
Паричната награда ще бъде изцяло предназначена за изработването на народни носии за учениците, реализирали с толкова ентусиазъм и усърдие нашия проект.

Фейсбук
Тагове

Свързани новини

1 коментар

  1. Heya! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?

    My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing many months of hard work due to no
    backup. Do you have any methods to stop hackers?

Вашият коментар