Регионални

Тържествено бе отбелязан финалът на Международния фестивал на изкуствата „Утринна звезда” – 2019, който по традиция се провежда в Банско.

Тържествено бе отбелязан финалът на Международния фестивал на изкуствата „Утринна звезда” – 2019, който по традиция се провежда в Банско.

За поредна година Община Банско и Читалище „Никола Вапцаров“ са домакини на фестивала, който събира на една сцена таланти от различни възрасти.Началото на събитието бе дадено на 30 март като тази година „Утринна звезда“ се проведе по по-необичаен начин. Фестивалът бе разделен в два формата – танцов шампионат и творчески арт лагер “Бъдещи звезди”. Даровитите деца се представиха в различни направления като театрално изкуство, музика, изобразително изкуство и танцово изкуство.Децата имаха възможност да посещават класове по техника и репертоар в различни танцови стилове.На финала имаше танци в няколко категории: хип-хоп продукция, кънтри музика, народни танци, джаз продукция. На сцената танцуваха деца от различни възрасти в различни стилове. Всички състави получиха грамоти и медали. Награди и медали тази година грабнаха Танцов състав “Граовчета”, Клуб по диско-балет “Меджик”, Танцова формация “Екстрийм шоу” и др. Утринна звездаНаградени бяха и хореографите Мартин Асев, Денис Костадинов, Риолина и Топалова. Президентът на Арт академия “Утринна Звезда” Кирил Костадинов благодари на Община Банско и кметът Георги Икономов за любезното домакинство и прекрасните емоции.

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар