България

Трето място от Национален конкурс за Илия Кирев от 2.Б клас на Трето основно училище гр.Г.Делчев

Трето място от Национален конкурс

Илия Кирев от 2.Б клас се класира на III място на Национален конкурс за най-добра диктовка, организиран от Института по български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките.
По повод 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, Институтът за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ проведе кампанията „Написаното остава. Пиши правилно!“ За седма поредна година, през целия месец май, всички ученици от 1. до 12. клас имаха възможността не само да проверят уменията си относно прилагането на правописните и пунктуационните норми в българския език, но и да засвидетелстват уважението си към българската просвета и култура, към българските учители и просветители.
Онлайн диктовките бяха оценени от комисия от млади учени, които използваха критериите правопис, пунктуация, краснопис, прегледност и художествено оформление.
Възпитаникът на Трето основно училище „Братя Миладинови“ Илия Кирев успя да пребори огромна конкуренция сред 907 участници от цялата страна и завоюва почетното III място.

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар