ОбществоТоп новини

Традиционната празнична вечеря в чест на всички местни артисти, занаятчии, и самодейни състави в Банско

новини Банско

Традиционната празнична вечеря в чест на всички местни артисти, занаятчии, и самодейни състави, събра на едно място хората, които се грижат традициите, обичаите и неповторимия дух на Банско да са винаги живи и да бъдат предавани от поколение на поколение. Хиляди жители и гости на града станаха участници в демонстрациите, по време на Културните вечери “Традиции и изкуство” от афиша на Посетителски – информационен център Банско, стотици се докоснаха до автентични инструменти и предмети от битието, подчертаващи идентичността на местните.
Банско е град в който носията е на почит и да видиш човек, облечен така, по всяко време на денонощието – не е рядкост.
Кръшни и тежки хора се извиваха на площадчето пред църквата, а стари бански песни огласяха летните вечери. Много състави от Добринище, Места, Кремен, Филипово и Обидим показаха уменията си и оцветиха допълнително програмата.
Специален гост на тържествената вечеря, бе Георги Икономов, човекът, за когото силата на духа на един град, се крие именно в наследствената памет, обичаите и преданията. Усмивки и добро настроение съпътстваха вечерта, а присъстващите си обещаха следващото издание на “Културните вечери” да е още по-пъстро и богато на вдъхновяващи срещи.

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *