БългарияМестаТоп новини

С молебен за здраве и празничен концерт честват Илинден на Попови ливади

След година прекъсване заради пандемията Община Гоце Делчев организира традиционния събор в село Попови ливади по повод 118-та годишнина от избухването на Илинденско–Преображенското въстание. Тази година съборът ще се проведе на 31 юли 2021 г. /събота/.

Денят ще започне в 10.30 часа пред паметника на Гоце Делчев на Попови ливади със заупокойна молитва за загиналите в Илинденската епопея и молебен за здраве, които ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.

На паметника на Гоце Делчев ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност и преклонение пред паметта на участниците във въстанието.  

Празничният концерт на поляните в село Попови ливади ще започне в 11.30 часа. На сцената ще се изявят оркестрите „Щуро маке“, „Уникат“, „Ивелия“, „Неврокоп“, „Македонски ритми“, „Европа“, както и оркестърът на Панчо Иванов. Тази година специалното участие в празничната програма е на Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл, както и на комика Димитър Туджаров-Шкумбата.

За желаещите да са част от празничния ден е осигурен организиран транспорт от Гоце Делчев до Попови ливади. Автобусите ще тръгват от площад „Гоце Делчев” от 08.00 часа и ще се връщат обратно след 16.00 часа.   

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар