ОбществоТоп новини

СЪДЪТ РЕШИ :ВЪЗТАНОВЯВАТ НА РАБОТА УВОЛНЕНИЯ ДИРЕКТОР НА ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР – БЛАГОЕВГРАД

Върховният касационен съд потвърди решението на Окръжен съд – Благоевград, което отменя уволнението на бившия директора на ДТ „Никола Й.Вапцаров“ Александър Галперин

ВКС потвърди решени № 1790/16.04.2019 г. на Окръжен съд – Благоевград като възстанови на работа Александър Галперин като директор на ДТ „Никола Й.Вапцаров“ гр.Благоевград .

 

С решение № 37/ 18.02.2020 г. Върховната инстанция признава уволнението за незаконно и осъжда ДТ „Никола Й.Вапцаров“ гр. Благоевград да заплати на Александър Галперин на основание чл.78, ал.3 от ГПК сумата от 1200 лв.

 

Делото за незаконно уволнение беше заведено от Александър Галперин в края на 2018 година в Районен съд – Благоевград след като със заповед на Министъра на културата от 13.09.2018 г. му е било наложено наказание “дисциплинарно уволнение” за извършени общо 9 нарушения на трудовата дисциплина за периода 1.09.2017 до 30.06.2018.

 

Уволнението на Александър Галперин е признато за незаконно на три инстанции. Според съда липсват доказателства за нарушенията, за които Галперин е уволнен дисциплинарно, като не се доказва и, че многократно е извършил нарушения на трудовата дисциплина.

Решението на ВКС е окончателно.

 

 

 

 

Тагове

Свързани новини

2 Коментари

  1. Just want to say your article is as surprising. The clarity in your post is just cool and i could assume you’re an expert on this subject.

    Fine with your permission let me to grab your feed
    to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the rewarding work.

Вашият коментар