Регионални

Среща с домоуправители със зам.кмета на Благоевград

Заместник-кметът инж. Емилия Тунева пред домоуправители: Чист и зелен Благоевград! Това е отговорност на всеки един от нас!

Заместник-кметът на община Благоевград инж. Емилия Тунева проведе среща с домоуправители, на която бяха разяснени подробности около инициативата  „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“.  Форумът предизвика интерес, а присъстващите заявиха абсолютна готовност да подкрепят кампанията. „Инициативата има за цел да обедини жителите на Благоевград. Всъщност фокусът е не толкова върху почистването, а върху добавената стойност – възпитателна, отговорно отношение към чистотата и реда, сплотяваща и обединяваща общността около една цел – да направим нашия град още по-приветлив и чист. Тази консолидираща стойност е много по-важна, а също и възпитателната, защото всеки, включил се в  кампанията, ще допринесе за чистотата и ще се замисли дали да замърси след това“, каза зам.- кметът.

Разяснения за самата кампания направи и главният еколог на Община Благоевград Диана Стефанова.

Домоуправители

Кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!” стартира на 6 април на площад „Македония” от 10.30 часа и продължава на 7,13 и 14 април. Инициативата е на кмета д-р Атанас Камбитов.

Община Благоевград апелира гражданите да се  погрижат за прилежащите си части, за зелените площи, парковете, беседките и междублоковите пространства в близост до дома си, както и за коритото на река Бистрица и места, които смятат ,че се нуждаят от почистване или облагородяване.

На 5 април пред сградата на ТП „Държавно предприятие  горско стопанство Благоевград“ ще се раздават дръвчета и фиданки за най-активните доброволци. Целта е с растителността да превърнем зелените площи в още по- красиви, приятни и здравословни места.

Еко Партнърс и Община Благоевград подсигуряват всичко необходимо за голямото почистване, за да улеснят работата на доброволците.   Ще има разположени пет шатри из целия град, където ще се раздават материалки за почстване.   В кв. „Еленово“ шатрата ще бъде позиционирана пред Спортен комплекс „Пирин“, в кв. „Струмско“ срещу магазин „Стоми“, а в кв. „Грамада“ пред бившето „Аско Деница“. Шатрата за кв. „Освобождение“ и кв. „Запад“  ще бъде разположена в двора на бившия  механотехникум.  На площад „Македония“ също ще има разположена шатра с всичко необходимо за почистването.

С кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!”  цели да възпита отговорност към опазването на околната среда, любов към природата и нейното съхраняване и поддържане.

Събраните отпадъци следва да бъдат изнесени до най- близките съдове за смесен битов отпадък, а разделно  събраните отпадъци до съдовете за разделно събиране. Ангажиментът за извозване на разделно събрания отпадък е на  Еко Партнърс, а фирма „Биострой“ ще събира чувалите със събран смесен отпадък.

Община Благоевград призовава жителите да бъдат отговорни към опазване на околната среда и да подкрепят активно кампанията за мащабното почистване!

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *