ОбществоТоп новини

Спектакълът –  „Портретът на Дориан Грей” в Благоевград през февруари

Спектакълът –  „Портретът на Дориан Грей” в Благоевград през февруари

 Нова година с нови промоции в театъра – Първите 50 билета на специална цена

  На 10 февруари, от 19:00ч. Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград представя спектакъла „Портретът на Дориан Грей” по романа на Оскар Уайлд.

            Първите 50 зрители, посетили касата ще имат възможност да закупят билетите си на специална цена – 15 лева.        

Представлението категорично се превърна в събитие за Благоевград и предизвика интереса на театралната гилдия в страната.

Категоричната заявка от страна на театъра, за това какво предстои в най – голямата културна институция на югозапада, се увенча с големи успехи – представлението се играе пред пълен салон в Национален дворец на културата, Театър „Азарян”, почти всеки месец.

            „Портретът на Дориан Грей” стана част от афиша на няколко театрални фестивала и прегледи  в страната – Международен театрален фестивал „Тара-ра-бумбия“ – Благоевград, Театрален фестивал „Театър, обичам те“ – Хасково, Есенен театрален салон в Сливен, а през октомври 2019 г. спектакълът откри международния театрален фестивал Joakim InterFest в Княжевско-сръбски театър – Крагуевац, Сърбия.

„Портретът на Дориан Грей“ е спектакъл за култа към младостта и красотата, за нарцисизма като болест на духа, за тънката линия между изкуството и живота, за хедонизма като начин на съществуване и за това какво се случва с душата, скрита зад външното съвършенство. Спектакъл – амалгама между театър и литература, съчетаващ епохата на Оскар Уайлд и космополитното живеене тук и сега, търсещ съвременния ключ към едно от най-великите произведения на литературната класика.

            Блестящата игра на Севар Иванов в  ролята на Дориан Грей, оставя без дъх зрителя. Неговите трансформации от невинен младеж до злодей, са съвършени. Калин Врачански е лукав като лорд Хенри Уотън, който предава типичния хумор на Оскар Уайлд и за пореден път пленява сърцата на публиката.

  Проектът се реализира с подкрепата на Община Благоевград  и Община Гоце Делчев.

Билети на касата на Драматичен театър “Никола Вапцаров” – Благоевград

???? Работно време ????

от понеделник до петък

???? 10:00 ч. – 14:00 ч.

???? 15:00 ч. – 19:00 ч.

 

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *