ЗдравеЗонаМестаТоп новини

Смъртният случай в Благоевград: Личният лекар е искал жената да постъпи в болница

Директорът на болницата: “Всички ще дадат показания”

Десет дни преди фаталния край личният лекар на починалата в благоевградската болница бременна жена е настоял тя да бъде прегледана от гинеколог и незабавно да бъде настанена в лечебно заведение. 

Д-р Джупанов от Разлог, който е личен лекар на цялото семейство, е прегледал бременната жена в късния следобед на 5 март, петък.  Въпреки че не е имала ярко изразени симптоми на COVID- инфекция, той е бил категоричен, че 43 годишната жена трябва да постъпи в болница, разказва БНР.

“Моят съвет беше още в петък, когато за пръв път дойдоха, по най-бързия начин да се обърнат към акушер-гинеколог. Основното беше да влязат по най-бързия начин в болница, защото там имаше рискове – възраст, наднормено тегло, кръвно и така нататък”.

През почивните дни лекарят е поддържал постоянна връзка по телефона с пациентката и е продължил да настоява пред съпруга и  да вземат спешни мерки: 

“В неделя съпругът й дойде, за да вземе документите за преглед и пак му повторих, аз съм го описал и документално, задължително веднага да тръгнат към болницата”.

“Искам да изкажа съболезнования на семейството. Веднага след рапорта съм издал заповед случаят да бъде прегледан обстойно. Всички участници в процеса ще дадат своите показания”.

Това заяви пред медиите тази сутрин директорът на болницата в Благоевград д-р Огнян Митев, цитиран от NOVA.

Здравният министър поиска проверка по случая от болницата в Благоевград, след като бременна жена с коронавирус почина. Близки на жената разказаха пред NOVA, че са били инструктирани от лекари да купуват лекарства за болната и да й ги носят в реанимацията.

Огнян Митев категорично заяви, че няма практика близките на пациенти да купуват лекарства

“Когато едно лекарство е дефицитно и бъде закупено от близките на пациент, те взимат фактура, която им се плаща. Ние нямаме липса на лекарства”, добавя д-р Митев.

“Жената е пристигнала в болницата миналия понеделник. Тя беше в тежко състояние и бе приведена в реанимация. Беше събрана лекарска комисия, която да обсъди плана за лекуване. Ние искахме да преведем болната в специализирано отделение в София, но и там здравните заведения са изключително натоварени. Проведени са и разговори и консултации между нашите лекари и тези в София”, разказва още директорът.vesti.bg

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар