МестаОбщество

 „Седмица на детската книга и изкуствата за деца“ се проведе в Белица

„Седмица на детската книга и изкуствата за деца“ бе посветено на 23 април Световен ден на книгата . На любовта към четенето и щастието, което то изпълва живота ни, както и на предстоящите Великденски празници. 60 броя ученици проявиха своите творчески умения в конкурса за рисунка на тема „Великден в моите очи“ .
Жури в състав : Крум Попов-ст. специалист „Хуманитарни дейности в Общинска администрация – Белица – Председател и членове Исак Жульов – старши учител и Катя Веселинова – библиотекар оцениха по достойнство следните победители:
При първа възрастова група / 1-ви и 2-ри клас/ на първо място се класира рисунката на Галина Шопова. На второ място – Фатиме Бимбашова и третото място зае Роси Георгиева.
При втора възрастова група /3-ти и 4-ти клас/ на първо място се класира рисунката на Семира Говедарова, на второ място се класира рисунката на Таня Иванова и на трето Мустафа Кьоров.
Конкурса за рисунка повече от 30 години се провежда за да стимулира децата на Белица да предадат върху белия лист усещането си за българските традиции.
На всички деца бяха раздадени лакомства за участие.
Очакваме ви в утрешното най-масово мероприятие „Бързи, смели, сръчни“ от 16.00 ч. в центъра на Белица

 От Белица  за MESTA.BG предаде Мая Падарева

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *