Общество

Сандански се готви да посрещне 1юни-ден на детето

новини от Сандански

МАЛКИ И ПОРАСНАЛИ СЕ ВРЪЩАТ НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО СЪС „ЗАБРАВЕНИТЕ ИГРИ НА СВЕТИ ВРАЧ“

 

По случай 1 юни – Ден на детето, Археологически музей – Сандански и Община Сандански, със специалното съдействие на Парк Хотел Пирин, организират за втора поредна година „Забравените игри на Свети врач“.
В навечерието на празника в петък – 31 май от 10:00 до 14:00 часа в парк „Свети Врач“ /пространството между езерото и градски басейн/ малки и пораснали деца ще имат възможност да се върнат назад във времето.

„Чилик джумак“, „Ламатка“, „Топорман“, „Чучулига“– игри-спомени от детството или любопитство към непознатото. Избрани от книгата-летопис на отец Ангел Столинчев „Църква“, това са част от игрите, с които са се забавлявали децата от началото на 20 век в Светиврачка околия.
Скъпи родители, ако все по-често чувате думите „скучно ми е“ от децата си, на 31 май нека им покажем радостта на едно детство без мобилни телефони и компютри, нека възстановим заедно нашето забравено детство и това на нашите баби и дядовци.
Игрите са подходящи за деца от 1 до 7 клас. Разбира се, всички малки и пораснали деца  са добре дошли, за да се забавляваме заедно!

В празничния 1 юни Община Сандански ще подари на своите деца и безплатно ползване на влакчето през целия ден в парк „Свети Врач“.

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *