ОбществоТоп новини

Сандански в очакване на вълнуващо лято

новини от Сандански

 

8 фестивала само за 3 месеца в курортния град

 

В град Сандански и тази година ще бъде горещо! Очаква ни фестивално лято, изпълнено с музика, танци и много настроение.

7-8 юни BG Music Festival

За нас лятото започва още тази седмица, с третото издание за BG музика, което събира млади, талантливи и ярки изпълнители на Летния театър, в прохладата на парк „Свети Врач“. На 7-ми юни феновете на Дара се очаква да „избухнат“ с едни от най-слушаните и песни, а на 8 – ми юни хедлайнер на вечерта е любимецът – Криско.

21-23 юни Фестивал „Мелнишки дни на възрожденската култура“

Емоционални дни, връщащи към корените ни, очакваме по време на Фестивала „Мелнишки дни на възрожденската култура“, в най-малкият град в България – Мелник, който имаме щастието да бъде в нашата прекрасна община. Посещавайки Мелник, ще се докоснете до съкровищницата на българските обичаи, в хармония с уникалните пясъчни пирамиди и стари калдъръми.

22-23 юни „Хоро край Пирина“

Емоциите завладяват Сандански с фолклорния танцов фестивал „Хоро край Пирина“. Магията на красивия български фолклор оживява и разтуптява сърцата в двете фестивални вечери на Летен театър, град Сандански. Специален гост тази година ще бъде Володя Стоянов.

26 юни Фестивал на военните духови оркестри

Кой е казал, че през лятото всички са на море? Настроение и много разнообразна музика завладяват Сандански и в края на юни. За първи път курортният град става домакин на Фестивал на духовите оркестри. Очаква ни истинско надсвирване и огромен емоционален заряд. Специален гост ще бъде Михаела Филева.

4-7 юли Балканско веселиеФестивално лято

Балканска музика, звездни гост – изпълнители от Балканите, вкусна храна и много забавления за нашите деца, ни очакват по време на горещия четиридневен фестивал „Балканско веселие“ в град Сандански.

3 август „Песни от извора“, с. Петрово

Традиционният вече фестивал край китното и прохладно село Петрово събира самодейци от цяла България, които с музика и танци ни „разказват“ за автентичния фолклор в различните фолклорни области на България.

30 август – 1 септември, Пирин Фолк

Емблема, красота в музиката, извор на македонската песен – така може да бъде описан фестивалът, който вече 26 години пълни Летен театър, град Сандански. Въпреки своята сериозна възраст, фестивалът всяка година се надгражда и усъвършенства и не губи своето име и сила. Привлича изпълнители, творци и публика от цяла България и чужбина. Красотата на фестивала, емблема на Сандански, изпълва целия град, който три дни става подвластен на Пирин Фолк.

Септември, Балкански младежки фестивал BYF

В края на лятото нещо различно, завладяващо, каращо младежкото сърце да подскача. Това е Балканският младежки фестивал, който обединява красотата и емоцията на младежи от България и чужбина, разказващи за своята страна чрез силата на изкуството и културата

Планирай своето пътешествие и не пропускай твоя фестивал, тук, в нашия „жив“, пъстър, красив и фестивален град Сандански.

Ние те очакваме!

 

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *