Общество

Ръководството на Драматичен театър “Никола Вапцаров” с пресконференция във връзка снеистини изказани от и.д директор Маргарита Мачева

На 3 септември 2019 г. /вторник/, от 13.00 часа в заседателната зала на хотел “Монте Кристо” в гр.Благоевград, режисьорът Ставри Карамфилов и г-н Борислав Владиков – директор и главен художествен ръководител на Драматичен театър “Никола Вапцаров” от 1984 до 1991 г., ще дадат пресконференция на тема: „Тревожната ситуация около отбелязването на 100-годишния юбилей на Благоевградския театър“. Породена е от неистините на и.д. директор Маргарита Мачева, разпространени публично на 29-ти август 2019 г. на първата пресконференция на театъра за новия 100-тен сезон, в присъствието на председателя на Съюза на артистите в България – г-н Христо Мутафчиев. Свързана е и с неоснователното и скандално спиране на творческия проект  “Евангелие по Никола” по текстове на Никола Вапцаров, за който Ставри Карамфилов пристигна от Ню Йорк.

Ще ви информираме и за ОТВОРЕНОТО ПИСМО на г-н Борислав Владиков до Председателя на Комисията по културата и медиите  при 44-то Народно събрание – г-н Вежди Рашидов, до Министъра на културата – г-н Боил Банов и до Кмета на Благоевград  – г-н Атанас Камбитов, подкрепено от 29  български интелектуалци.

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *