България

Първи фолклорен онлайн конкурс ще се проведе в България

Първи фолклорен онлайн конкурс ще се проведе в България

Първият фолклорен онлайн конкурс „БЪЛГАРИН“ ще се проведе от 20 април до 20 май 2020 година. Организатор на проявата е Фондация БЪЛГАРИН, а наградният фонд е в размер на 5000 лв.

Конкурсът има за цел да повдигне духът на българите в условия на световна пандемия и социална изолация, да популяризира родния фолклор и да даде възможност за изява на талантливи изпълнители.

Участие могат да вземат всички български и чуждестранни граждани от цял свят в категориите – народно пеене, народни инструменти и народни танци. Изпълнителите могат да участват индивидуално в 5 възрастови категории. Съвместни изпълнения могат да изпращат и семейства, а при отпадане на извънредното положение се допуска свободно участие в конкурса и на групи.

Парични награди са предвидени за тримата най-високо оценени участника в групите на възраст над 14 години, а победителите в категориите до 14-годишна възраст ще получат награди и грамоти за участие. Организаторите са предвидили и 12 допълнителни, специални награди извън конкурсната програма.

 

Оценките и класирането на всички таланти ще се формира от публиката и от подбрано жури с дългогодишен опит в българския музикален фолклор.

 

Освен паричните награди най-талантливите и атрактивни изпълнители ще получат покана и възможност да участват в новогодишния благотворителен концерт, организиран от Фондация БЪЛГАРИН. Най-добрите инструменталисти и певци ще бъдат поканени за съвместна творческа работа в състава на Оркестър БЪЛГАРИН с възможност за професионална реализация, концерти и участия в страната и чужбина, а най-добрите танцьори ще получат покана и достъп до майсторските класове по народни танци на Ансамбъл БЪЛГАРИН и Клуб за народни танци БЪЛГАРИН.

 

Фондация БЪЛГАРИН има мисия да съхранява и популяризира българския фолклор, и народно творчество, да развива благотворителна и обществена дейност в подкрепа на културно-историческото наследство на България.

 

Участниците могат да изпратят своите видеоклипове на e-mail: bulgarian.competition@gmail.com чрез уеб платформите за пренос на данни: Google Drive, dox.bg или wetransfer.com  до 23:59:59 часа на 20 май.

Повече информация, пълните правила и регламент за участие в конкурса можете да намерите на www.competition.bulgarian.bg

Тагове

Свързани новини

1 коментар

 1. Hey! I know this is somewhat off-topic but I needed
  to ask. Does operating a well-established blog like yours require a massive
  amount work? I’m brand new to writing a blog but I do write in my journal on a daily basis.
  I’d like to start a blog so I can easily share my own experience and views online.

  Please let me know if you have any kind of ideas or tips for
  brand new aspiring blog owners. Thankyou!

Вашият коментар