Регионални

Първият училищен горски разсадник на територията на област Кюстендил

Първият училищен горски разсадник на територията на областта е вече факт в двора на ОУ “Христо Ботев” в село Крайници. Той бе открит официално днес с участието на кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев, заместникът му Крум Милев, кметът на селото Марияна Димитрова, началникът на РУО-Кюстендил Мая Стойчева, както и от зам.шефът на ДГС “Дупница” инж.Иво Дамянов, директорът на РДГ “Кюстендил” Здравчо Тодоров и инж.Вера Станишева-начлник отдел в ЮЗДП “ДП Благоевград”, които са партньори за реализацията.
Начинанието е във връзка със Седмицата на гората, която тази година минава под мотото “140 години история и традиции в грижата за бъдещето на гората”. Децата от училището бяха подготвили музикално-поетична програма за всички дошли, които видяха и “класната стая на открито”, също първа по рода си в областта.Дупница 2
Стотици дръвчета от различни видове и храстова растителност  ще бъдат отгледани в разсадника, като идеята е след това те да бъдат ползвани за облагородяване на дворове в училищата, детските градини и места за отдих в общината. Експертите по горите пък ще оказват целогодфишно помощ и подкрепа на децата у учителите за правилното отглеждане на фиданките.
Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *