Регионални

ПЪРВА КОПКА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ВНУШИТЕЛЕН СПОРТЕН КОПЛЕКС  КРАЙ РАЗЛОГ

Новини от Разлог

На 22 март 2019 г. от 11:00 часа ще проведе официална церемония „Първа копка“ за стартиране на инвестиция за изграждане на “Спортен комплекс”, в местността Байова борика, землището на гр. Разлог, Община Разлог.

Внушителното съоръжение ще бъде разположено на площ от близо 103 дка земя. Комплексът ще разполага с 5 бр. тренировъчни футболни игрища, игрално поле на футболен стадион с осветление, 2 бр. тенис кортове, 2 бр. баскетболни игрища, 2 бр. волейболни игрища.

ПЪРВА „Изграждането на подобно мащабно съоръжение е от изключителна важност за Община Разлог. То ще даде възможност за провеждане на различни по рода си спортни събития, а  в същото време и ще разполага с нужните условия за подготовка, както на български, така и чуждестранни отбори. Чрез този обект ще бъде надградена съществуващата към момента туристическата инфраструктура на територията на община Разлог. Туризмът е сектор на икономиката, който придобива все по-голяма важност за Общината. Реализирането на този проект ще повиши нивото на предлаганата туристическа услуга и ще спомогне за затвърждаването на община Разлог като туристически център. Което от своя страна ще доведе до разкриването на повече работни места, а също така и до повишаване на стандарта на живот на местното население.“ – коментира инж. Красимир Герчев – кмет на Община Разлог.

Изграждането на модерния комплекс се реализира от концесионера „ХИДРОЕНЕРГИЙНА КОМПАНИЯ“ АД – Благоевград.

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *