ЗонаРегионалниТоп новини

ПСУВАНЕТО Е ДОБРО ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЕ

 

В проучването доброволците са играли компютърни игри, а колкото правилата ставали по-сложни, толкова повече псували. Псуването е естествен защитен механизъм на тялото срещу напрежението и ни помага да се чувстваме по-устойчиви, заключват изследователите, които твърдят, че ругатните не са само непристойни думички.

– В превъзбудено състояние хората стават емоционални и тогава използват псувни. Колкото повече са разстроени, псувните са по-мръсни и по-изпъстрени със забранени думички. Това е нещо, което учим от детството – казва ръководителят на изследването, д-р Ричард Стивънс, който решава да се занимава с тази тема, след като при раждането на втората му дъщеря, на което присъствал, жена му псувала доста интензивно.

В друг експеримент учените разделили изпитваните в две групи и им дали да държат чаши, пълни с лед. Едната група имала право да псува, а другата не. В групата на псуващите, доброволците издържали ледените чаши по-дълго време.

Смята се, че попържат само необразованите и по-слабо интелигентните, но факт е, че за това няма правила. Псуването облекчава негативните емоции, но все пак, не трябва да прекаляваме. Едно е здравето, друго е простотията.

 

 

 

ljubopitno.com

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *