ЗонаМеста

ПРОТЕЧЕ ЦЕНТРАЛНИЯ ПЛОЩАД В БЛАГОЕВГРАД СЛЕД РЕМОНТ

ЕТАЛОН ЗА РЕМОНТ В БЪЛГАРИЯ

Само след една година протече изцяло реконструираният централен площад „Георги Измирлиев-Македончето” в Благоевград. Подплощадното пространство е във вода. Наводнен е и подземният паркинг между сградата на РЗИ и АУБ.

 Освен, че протече площадът, не работят и асансьорите нужни за достъп на хората в неравностойно положение.  В проекта бяха заложени и пеещи фонтани, за които днес ще разследва прокуратурата. СРАМ ЗА МАЙСТОРА! Протече изцяло реконструираният централен площад „Георги Измирлиев-Македончето” в Благоевград.

Припомняме, че миналата година с водосвет и изпълнения на ансамбъл „Пирин” в Благоевград бе открит изцяло реконструираният централен площад „Георги Измирлиев-Македончето”.

Проектът „Благоустрояване на градската среда” бе осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” – 2014-2020 г., съфинансирана от ЕС, чрез Европейския фонд за регионално развитие.СРАМ ЗА МАЙСТОРА! Протече изцяло реконструираният централен площад „Георги Измирлиев-Македончето” в Благоевград снимка 1

Проектът е на стойност 5.5 мил. лв.

Той включва цялостно обновяване на площада, изграден в годините 1985-1987 г., рехабилитация на пешеходната зона, създаване на достъпна безопасна и уютна градска среда чрез изграждане на съоръжения за улеснен достъп на хората в неравностойно положение до важни обществени, културни и административни сгради.

Подобряване на зоните за отдих и развлечения в централната градска част. Изцяло е подменена компрометираната настилка на площада, като е запазена нейната графична характеристика и цветово решение. Ремонтирано е подплощадното пространство и фонтаните, които вече са хидроизолирани, с художествено осветление и пеещи. Обособени са зони за отдих.

„Това бе един много труден проект, имаше доста предизвикателства, работеше се под напрежение, но важното е, че успяхме. Благодаря и на регионалното развитие като управляващ орган, искам да кажа едно голямо, искрено, огромно благодаря на хората, които преди 30 години изградиха целия този комплекс, дадоха началото на европейската визия на Благоевград. Благодаря на тогавашния кмет Лазар Причкапов, на заместника му по строителството инж. Захари Донев”, каза в словото си кметът на града д-р Атанас Камбитов, който увери, че са подходили много отговорно при реализацията на проекта.

„Този площад през всичките тези години бе символ на Благоевград, а един символ не бива да се променя. Проектът, който реализирахме е пример за последователност, приемственост и за надграждане. Обещахме пеещи фонтани и го направихме – за радост на благоевградчани и гостите на града”, завърши кметът.със съкращения/pirinsko.com

 

Тагове

Свързани новини

1 коментар

  1. It’s going to be finish of mine day, but before finish I am reading this fantastic article to improve my know-how.

Вашият коментар