Регионални

При акция на полицията на ГКПП Кулатата-Промахон са иззети наркотични вещества

При специализирана полицейска операция насочена по противодействие на наркотрафика служители на сектор ПКП при ОДМВР-Благоевград намериха около 186 грама хероин и 1 040 грама канабис

Акцията на полицейските служители е проведена на 04.09.2019г. на ГКПП Кулата – Промахон на изходното трасе за Р.Гърция.

 

При извършена проверка на лек автомобил „Ауди“ с 40-годишен водач от гр.Петрич и пътуващ в него 47-годишен мъж от гр.Петрич, от полицейските служители са намерени два пакета, единият от които съдържащ около 78 грама кафяво, прахообразно вещества и втори, съдържащ около 108 грама кафяво, прахообразно вещество, като след направен полеви тест същите са реагирали положително на хероин. Водачът на автомобила и спътникът му са задържани със заповед за задържане до 24 часа.

В хода на работата по случая са извършени претърсвания и изземвания в стопански постройки, находящи се в землището на гр.Петрич, собственост на 59 – годишен мъж от гр.Петрич, при които е намерена и иззета около 1 040 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис. Като съпричастни към разпространението и извършения трафик към Р.Гърция със заповед за задържане до 24 часа са задържани 59 – годишният мъж и мъж на 48 години от гр.Петрич. За случая е уведомена ОП-Благоевград. Работата продължава.

 

 

 

 

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар