ОбществоТоп новини

ПРИЯТЕЛ В НУЖДА СЕ ПОЗНАВА -Община Кресна дарява един ТИР вода на Перник

ПРИЯТЕЛ В НУЖДА СЕ ПОЗНАВА

Чухте ли, че преди два дни в Регионалната здравна инспекция на гр.Перник (съкр. РЗИ Перник), след извършен микробиологичен анализ на 5 проби от вода, предназначена за питейно-битови нужди от водопроводната мрежа на града, установили несъответствия по показателите колиформи и ешерихия коли. Несъответствията са за района на кв.”Проучване”, а в 2 от пробите там констатирали и наличие на сулфит редуциращи клостридии.

За децата в детските ясли, детските градини и училищата, РЗИ Перник вече е излязла с предписание да се използва единствено минерална вода за питейни нужди.

Иначе казано в Перник имат нужда от прясна вода и кой да им се притече на помощ, ако не хората, които отлично знаят какво означава да очакваш подкрепа в нужда. Помните ли големия пожар в Пирин и Националната кампания за подкрепа, която поде тогава кметът, г-н Николай Георгиев. Помощи от всички краища на страната потекоха към Кресна и щетите за хората от бедствието бяха преодолени по-бързо от очакваното.

Сега е време Кресна да върне жеста и хората в малката община под Пирин да покажат на дело своята солидарност, благородство и признание, задето не ги забравиха, когато и те имаха нужда от подкрепа.

Утре, 27.12.2019 г., в Перник ще пристигне цял един ТИР с минерална вода (30 палета по 720 литра) , дар от община Кресна, за да имат децата на миньорския град чиста вода за пиене и да не изпитват нужда за нея по празниците. Преди три дни кметът на Перник, г-н Станислав Владимиров и кметът на Кресна, г-н Николай Георгиев са договорили доставката и още в първия работен ден на последната седмица на 2019 г., животворната течност вече е на разположение на пернишките дечица.

Дано Кресна “повлече крак” и другите български общини не останат безучастни, “слепи и глухи” за тежкия проблем на тяхната “посестрима” – община Перник. След нова година общинското ръководство на града вероятно ще излезе със свое решение по казуса, но хората на Кресна изпълниха своя човешки дълг и доказаха на практика значението на “Приятел в нужда се познава”.

Достойно, Кресна !

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *