Общество

Приюта за кучета в Дупница работи

новини Дупница

Приюта за кучета в Дупница продължава да работи. На мястото на излезлите в болничен служители на приюта има временно техни заместници – отговорник и ветеринарен лекар, за да не се спира дейността му, както и ловец.
Ветеринарият д-р Пламен Василев е отказал да се яви и отвори аптеката и касата с медикаменти, за да ги предаде с приемо-предавателен протокол на своя заместник. Със заповед от 2 юли 2019 година е определено да се предприемат мерки по отварянето на помещенията и встъпване в длъжност на ветеринарния лекар д-р Ангел Ангелов, който да се заеме с обичайните ежедневни манипулации в приюта.
В деловодството на Община Дупница днес има подадена жалба от потърпевшата майка, която бе нападната заедно с детето си вчера от бездомни кучета в района на жк.”Бистрица”, като проведе и среща със зам.кмета на Община Дупница Крум Милев.
Що се отнася до разпространената “новина” вчера относно започнало “евтаназиране на кучетата” в приюта – Община Дупница няма намерение да коментира подобни измислици. Представители на НПО-та и медии, в присъствието и на д-р Георги Тимчев (представител на ОДБХ-Кн) днес бяха допуснати в приюта, за да се запознаят със състоянието на животните в приюта, който е с пълен капацитет. Същите се увериха, че безстопанствените кучета са в добро състояние, добре нахранени и спокойни.
Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *