Зона

Поредната партньорска среща в Румъния по проект Еразъм+

Четвърта партньорска среща в Румъния, гр. Плоещ

Ученици от ІV“а“ и ІІІ“б“ клас  с учители Иванка Кехайова, Гергана Копанарова и  Костадин Кулин – директор на училището , взеха участие по проект Еразъм +,     на тема :“Толерантна Европа“ в Școala Gimnazială “Grigore Moisil” Ploiești, Румъния от 31 март  до 5 април 2019 г.

По време на визитата учениците участваха в уъркшопове по рисуване върху керамика, изработване на глинени съдове в грънчарска работилница в Писку, литография,  калиграфия, дейности на открито, предназначени да стимулират житейските умения, активното участие  и ангажираността. “. Участниците от  петте отбора създадоха огромен пъзел на еднорог и пяха химна на Европа на своя роден език.

 

В Slanic солна мина с физически упражнения , аеробика и нирвана се проведе обучение:  Как  да контролираме гнева или негативните емоции. Чрез спорт, танци, музика и движение всички разбраха по-добре концепцията, наречена, ТОЛЕРАНТНОСТ- синоним на увереност, отдаденост, надежда, щедрост.

Участниците в проекта посетиха Парламента в Букурещ, дворецът Пелеш и замъкът Бран в Прахова долина.

Еразъм    В инспектората по образованието в Плоещ се запознаха с   румънската образователна система.

Последната вечер в училище се проведе съвместна среща с родители и ученици с церемония, интересна музикална програма и традиционна румънска храна.
Цялата среща се проведе под знака на еднорога, който е символ на  мъдрост, свободно мислене  и толерантност,  носи доброта и мир.

Оставаме с надеждата, че нашите ученици ще продължават значението му  във времето и пространството.

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *