РегионалниТоп новини

Полицията със строги мерки по време на стартовете от Световната купа в Банско

новини от Банско

Във връзка със стартовете от Световната купа по ски за мъже в Банско от 21 до 24 февруари от ОДМВР-Благоевград са предприети всички необходими мерки за обезпечаване на сигурността по време на подготовката и провеждането на стартовете и съпътстващите ги мероприятия съобщи радио Благоевград. Създадена е оптимална организация за осигуряване на охраната на спортните съоръжения, маршрутите за придвижване и местата за настаняване на състезателите, официалните и длъжностните лица, гостите и зрителите, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Благоевград.

С цел обезпечаване на сигурността и преминаването на мероприятието при добър обществен ред са проведени срещи с организаторите на спортните и съпътстващите мероприятия. Създадена е и необходимата организация за безопасността на движението на територията на РУ-Банско.

От 21 до 24 февруари за времето от 08:00 до 17:00 часа е въведена временна организация на движението на МПС и граждани от местността „Мотиката“ до Бъндеришка поляна и местността „Шилигарника“, като същото ще се осъществява с пропуски, получени от организаторите на събитието. Забранява се движението на МПС по пътя от местността „Шилигарника“ до хижа „Вихрен“. В района на мероприятието граждани ще бъдат допускани с карта за ски влека, която е валидна за деня и с акредитации, получени от организаторите.

От ОДМВР-Благоевград апелират за съобразяване със създадената организация и спазване на разпорежданията на контролните органи.

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *