Здраве

Пенисът е два пъти по-дълъг, отколкото мислите

Повечето сте запознати с пениса и функциите, които изпълнява, но със сигурност много от вас не знаят подробно колко интересно е всъщност мъжкото достойнство.

Освен това, че пенисът създава поколение, има още интересни неща, които вероятно не знаете.

Dnesplus.bg представя 8 интересни факта за пенис

Пенисите се раждат готови. Често бебетата излизат от матката с ерекция. Още преди раждането, може да станете свидетели на плод с напълно оформена ерекция.

Проучване направено през 1991 г. показва, че ерекцията на плода се появява най-често по време на случаен сън и може да се случи няколко пъти на час. Никой не знае защо е така, но може би това е начинът, по който тялото тества и поддържа нещата.

Пенисът е два пъти по-дълъг, отколкото мислите

Мъже, не се притеснявайте от размера на пениса си. Пенисите са по-дълги, отколкото изглеждат. Истината е, че половината от цялата му дължина е вътре в тялото ви.

Митът за обувките

Няма връзка между размера на обувката и пениса на един мъж.

Въпреки че, проучване от 1993 г. установява, че дължината на пениса е свързана с височината и дължината на краката, но резултатите са непълни и заключението е следното: „Височината и размерът на стъпалото не трябва да служат като оценка за дължината на пениса.“

Друго проучване установява, че „размерът на мъжкия член по-скоро е свързан с възрастта, височината и дължината на показалеца“, но не и размера на стъпалото.

Сутрешната ерекция

По-голямата част от мъжете получават от 3 до 5 ерекции всяка нощ. Истината е, че сутрешната ерекция не е толкова приятна, колкото звучи.

Още не е ясно защо се случва. Едната теория е, че тя предотвратява подмокрянето в леглото (възпрепятства уринирането)

Каквато и да е причината, ерекциите могат да са полезни за диагностичен инструмент. Ако имате затруднения с ерекцията, когато сте будни, но се възбуждате, докато спите, това е знак, че имате психологически проблем, а не физически.

Последната ерекция

След като вече знаете за ерекцията в утробата, ето нещо още по-изненадващо: ерекцията на смъртта. Нарича се още ангелски похот или терминална ерекция и се случва след смъртта.

Най-често се среща при мъже, които са се обесили. Според учените това се дължи на сигнал до церебелеца. Получава се и при смърт от огнестрелно оръжие в главата, увреждане на големи кръвоносни съдове и отравяне.

Счупване на пениса

Наясно сте, че няма кости в пениса, но въпреки това той може да бъде счупен. Обикновено се случва по време на интензивен секс или падане от леглото, докато сте с ерекция.

Фрактурата на пениса представлява разкъсване на влакнестия покрив на кавернозните корпуси (тъканта, която става изправена, когато се насити с кръв). Счупването се свързва с шумолящ звук, силна болка и подуване.

За щастие това не се случва често, лекува се бързо и пълната функция може да бъде възстановена. Запомнете, ако ви се случи не се бавете, а отидете веднага на лекар!

Според проучване сред 42 случая на фрактура на пениса, най-опасната поза е „жената отгоре“

Без мозъка

Мъжете губят контрол, когато еякулират. Това е, защото мозъкът не включва. Сигналът за еякулация идва от гръбначния генератор. Този регион в гръбначния мозък координира необходимите функции.

Мозъкът, все пак, има някакъв принос – мисълта за нещо друго е всеизвестен метод за забавяне на събитието.

Ъгълът на гърба

Ерекцията може да сочи почти във всяка посока – напред, наляво, надясно, нагоре, надолу. Няма такова нещо като уникален ъгъл.

Направено е проучване, което измерва ерекцията на 1565 мъже.

Ако пенисът сочи директно нагоре, той е измерен като 0 градуса, а ако е насочен напред (хоризонтално), той ще бъде 90 градуса:

0-30 градуса – 4.9 % от мъжете

30-60 градуса – 29.6 % от мъжете

60-85 градуса – 30.9 % от мъжете

85-95 градуса – 9.9 % от мъжете

95-120 градуса – 19.8 % от мъжете

120-180 градуса – 4.9 % от мъжете

Истината е, че много малка част от пенисите са прави. 30 градуса се счита за нормалното.fakti.bg

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар