Спорт

ОФК “Пирин”с план за по-добро бъдеще

новини Благоевград

 

 Общинският съвет прие с мнозинство бизнес плана за развитието на ОФК „Пирин”, предложен от „Емирейтс Фъндс Ексчейндж” ЕООД. Той се състои от две основни фази. Първата е за придобиване на управленско участие в дружеството, а втората е свързана с инвестиционната схема за предоставяне на финансиране на футболния клуб.

Дружеството ще придобие 75% от капитала, останалите 25% остават на община Благоевград.

С решението си днес общинските съветници възложиха на управителя Венко Попов да направи необходимото за изпълнение на първата част от бизнес плана, а на кмета д-р Атанас Камбитов – да направи необходимото за реализацията на втората фаза.Стадион

„Искам да благодаря на Община Благоевград и на кмета д-р Атанас Камбитов, че ни приеха за свои партньори. Тази наша инвестиция е в подкрепа на обществеността в този красив град. Всички ние сме обединени от идеята да направим силен отбор, който да печели и да сме горди с успехите му. Ще направим всичко възможно това да се случи”, заяви Павел Белогоур, собственик на „Емирейтс Фъндс Ексчейндж” ЕООД.

Кметът Камбитов благодари на инвеститора за решението му да подкрепи финансово и в дългосрочен план емблемата на града – ОФК „Пирин”. „В бъдещото управление на клуба инвеститорът ще има 75% дялово участие, а общината – 25%, като наше задължение ще е да осигурим 0,5% от целия годишен бюджет за издръжката на клуба. Това прави около 350 000 лв. на година, при настоящия Бюджет, а в предишни години сме давали много по-големи суми, като сме стигали и до 1 милион лева на година”, подчерта кметът д-р Атанас Камбитов.

Бизнес планът на новия инвеститор предвижда да бъде назначен втори управител в дружеството, както и да има контрольор, който да следи за финансовата дейност в клуба. Ще се разкрият и поддържат, с цел осигуряване на по-голяма прозрачност, отделни банкови сметки – за Детско-юношеската школа и финансирането й, за постъпленията от рекламодатели и за бюджета, който „Емирейтс Фъндс Ексчейндж” ЕООД ще осигурява за период от 6 месеца до 1 година напред. Всеки мсец до 14-то число дружеството ще прави публичен отчет на разходваните средства.

Няколко години основната издръжка на футболния клуб се осигуряваше от община Благоевград заради липсата на сериозен инвеститор. Партньорството между Общината и инвеститорите от „Емирейтс Фъндс Ексчейндж” е гаранция за по-доброто бъдеще на клуба и за безпроблемното му финансиране в преследване на по-високи цели.

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *