Общество

ОТ 24 ДО 28 ЮНИ РАЗЛОГ ЩЕ БЪДЕ ЗАВЛАДЯН ОТ МАГИЯТА НА ТЕАТЪРА

новини Разлог

За осма поредна година Разлог ще бъде домакин на Театралните празници „Звездите на театъра“. Пет постановки ще се играят на голямата сцена на НЧ “15 септември 1903-1909“ в рамките на пет поредни вечери. Организатори на събитието са Община Разлог и „Нона Попарт”.

Програмата за театралния фестивал „Звездите на театъра“ 2019 е:

24 юни
ДТ “Сава Огнянов” – Русе

“Редки тъпанари” – криминална комедия
по филма на Марио Моничели „Неизвестни извършители”
Постановка: Теди Москов
Участват: Мая Новоселска, Явор Бахаров, Александър Сано, Роберт Янакиев, Йосиф Шамли, Дайана Михайлова, Ясена Господинова, Петя Венелинова, Александър Узунов, Ивайло Спасимиров
Неуспял спортист, провалил се адвокат, бездарен сицилиански мафиот са само част от групата непохватни крадци, които се опитват да оберат заложна къща. Смайващо непрофесионални, те са напълно неподходящи за работата, с която са се захванали. Освен да натрупат бързи пари, те искат и да станат известни, което е и в пълно противоречие с „работата” им. Паралелно с кражбата се зараждат и две любовни истории… Спектакълът демонстрира шеметния игрови театър на Теди Москов в серия от гегове и игри на думи, а актьорите с изключителен усет за комичното успяват да извлекат най-яркото и характерно в техните злощастни герои.
Награда за хумор и сатира “ Златен Кукерикон” за режисура на Теди Москов
Награда„Икар“ 2018 за поддържаща мъжка роля на Явор Бахаров,
Номинация „Аскеер“ 2018 за поддържаща мъжка роля на Явор Бахаров,
Номинация “ Златен Кукерикон” за най-добър спектакъл.

25 юни
Продуцентска компания “Ажур Пико”

” Тя, той и още двама трима” – комедия
от Ж. Полжгай
Режисьор: Богдан Петканин
С участието на: Аня Пенчева, Тончо Токмакчиев, Александър Кадиев, Ненчо Илчев, Кирил Ефремов, Тихомир Благоев

Пиесите на унгарския драматург Жолт Пожгаи са едни от най-поставяните в целия свят. Неговите невероятни комедии го превръщат в един от най-добрите съвременни комедиографи. „Тя, той и още двама трима…” е своеобразен наръчник, за това как една жена трябва да воюва за своето щастие. „Смъртоносният секстет” Аня Пенчева, Тончо Токмакчиев, Александър Кадиев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев и Тихомир Благоев ще ви разкажат живота такъв какъвто мислим, че не е. Шест театрални миниатюри. Шестима мъже. Шест първи срещи. Шест смъртни случая. Шест експлозии от смях и абсурд…и една невероятно отчаяна жена.

26 юниТеатър
Театър “199 – Валентин Стойчев”
премиера

“Влюбена, сгодена, изчезнала”
от Щефан Фьогел
Режисьор – Елена Панайотова
Участват – Нона Йотова, Деян Ангелов и Дарин Ангелов

Щефан Фьогел много бързо става известен в цяла Европа с комедиите си. Те се играят в Австрия, Германия, Швейцария, Франция, Чехия, Словакия, Полша. Един от най-търсените и играни немскоезични драматурзи. Тайната на успеха му се крие в изкуството да се забавлява докато пише, както самият той признава, а това забавлява и публиката.
Историята на една жена, която живее в света на своето въображение – нежен, чувствителен, поетичен, комичен.

27 юни
Сатиричен театър “Алеко Константинов”
ДТ “ К. Величков” – Пазарджик

“Прощална вечеря” – комедия
от Александър дьо Ла Пателиер и Матийо Делапорт
Постановка Здравко Митков
Участват – Михаил Билалов, Николай Урумов, Ани Вълчанова
Пиесата има номинация за най-добра комедия на най-престижните френски театрални награди “Молиер”.
„Прощална вечеря” е прекрасна комедия, която не просто разсмива, но и над която зрителят ще може да разсъждава дълго, дълго след това. Пиеса за старите приятелства, които неусетно са помръкнали във въртележката от ежедневни работно-семейни-обществени задължения, от липсата на време да се погледнем, да се почувстваме внимателно един друг, от рутината, превръщаща приятелските срещи в повърхностно общуване. „Прощална вечеря“ помага на човека да си върне усещането за непосредственост, празничност, способността да обича, подкрепя и прощава.
Сюжетът на комедията разказва за семейната двойка Пиер и Клотилд, които опиянени от идеята да разчистят дневния си ред, решават да организират прощална вечеря. Това е най-добрата форма на „развод с приятели – призраци”.

28 юни
Народен театър “ Иван Вазов”

“Когато гръм удари” от П. К. Яворов
Режисьор – Бина Харалампиева
Участват: Иван Юруков, Теодора Духовникова, Дарин Ангелов, Радина Боршош, Атанас Петков, Богдан Бухалов, Неделин Найденов

Шедьовърът на Яворов, пиеса вплела в себе си трагичната му любов. Пиеса тайна към която винаги ще се връщаме. Бляскав спектакъл с изключителни актьорски постижения.

МЕСТА.БГ

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *