Регионални

Осъдиха на една година англичанин в Банско

Дрогираният и пиян англичанин, който преди седмица вдигна на крак полицията в Банско, получи едногодишна условна присъда с тригодишен изпитателен срок предаде струма. Заради признаване на вината делото бе решено чрез споразумение между страните и агресивният турист се отърва с по-леко наказание. Той бе осъден да заплати и направените в хода на досъдебното производство разноски, и разходите за преводач, в общ размер на 568 лева.

Срещу 28-годишния британец Лео Джонсън Районна прокуратура – Разлог повдигна няколко обвинения. Първото е за кражбата на мобилен телефон на стойност 1500 лева. В хода на съдебното следствие обвиняемият е заплатил отнетата вещ. Второто е за хулиганство – в резултат на агресивното си  поведение е блъснал витрина на магазин и унищожил 20 бурканчета с течен шоколад. При опит да бъде задържан от органите на реда е оказал съпротива, като нанесъл  удари с крак на полицейски служител при изпълнение на служебните му задължения, като му е причинил средна телесна повреда, което е другото обвинение срещу британеца. В резултат на действията на Джонсън пред търговския обект и нанесените ритници полицейския служител е получил  навяхване на пръст на лявата ръка с оток. След задържането и отвеждането на обвиняемия в полицейското управление той нанесъл и друга телесна повреда на полицая, изразяваща се в контузия с охлузване на дясната ръка и навяхване на глезена на левия крак с оток и кръвонасядане.

Припомняме, че 28-годишният Лео Джонсън бе задържан от полицията в Банско след сигнал, че буйства в нощен клуб „Мулен Руж” в курорта. Той  бил употребил солидно количество алкохол, смесено с наркотици, и се стигнало до саморазправа между трима български граждани и четирима англичани, сред тях и Джонсън. Това принудило охраната на обекта да ги изведе навън и да подаде сигнал в полицията. Джонсън проявил агресия и към пристигналите на място униформени, като оказал съпротива при задържане. Това наложило да бъде изпратено подкрепление. Повече от 30 минути  били необходими на органите на реда да задържат буйстващия англичанин. Той  продължил с агресивното си  поведение в местното районно управление, а след това и в Спешен  център – Разлог, където бил закаран за взимане на кръвна проба за установяване наличието и съдържанието на алкохол и наркотици в кръвта. Наложило се полицейските служители да го вържат за носилката на една от линейките, за да бъде върнат в ареста в РУ – Банско

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар