България

Омбудсманът Диана Ковачева свиква дискусия за задължителната предучилищна при 4-годишните, съвместно с министъра на образованието Красимир Вълчев

Омбудсманът Диана Ковачева свиква дискусия за задължителната предучилищна при 4-годишните, съвместно с министъра на образованието Красимир Вълчев

 

Омбудсманът Диана Ковачева организира, съвместно с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, дискусия на тема: „Възможности и предизвикателства при въвеждане на задължително предучилищно образование за четиригодишните деца“.

Събитието ще се проведе утре, 6 февруари 2020 г. от 14.00 часа в институцията на омбудсмана – гр. София,  ул. „Георг Вашингтон“ № 22.

Форумът е провокиран от жалби и сигнали на родители до доц. Ковачева, които споделят своите тревоги, свързани с предприемане на реални действия за въвеждане на задължително предучилищно образование за 4-годишните деца, което се очаква да влезе в сила през учебната 2020/2021 г.

Целта на дискусията е да се чуят всички мнения по темата и да се предложат конкретни решения, които да подпомогнат процеса по въвеждането на тази политика.

Припомняме, че омбудсманът изпрати  становище до Министерството на образованието и науката, в което постави редица въпроси, относно целия процес, съпътстващ въвеждането на предучилищна за 4-годишните, с фокус правата и интересите на децата и доколко системите са готови да осигурят адекватно образование.

Становището на омбудсмана можете да видите тук: https://www.ombudsman.bg/news/5265

Поканени да участват в дискусията са още министърът на труда и социалната политика, министърът на здравеопазването, представители на граждански и родителски организации, институции и местна власт, директори на детски градини и училища, представители на академичната общност и др.

 

Тагове

Свързани новини

Вашият коментар