Регионални

ОБЩИНА СТРУМЯНИ Е ВЕЧЕ ЧАСТ ОТ МРЕЖАТА WIFI4EU!

ОБЩИНА СТРУМЯНИ Е ВЕЧЕ ЧАСТ ОТ МРЕЖАТА WIFI4EU!

С помощта на инициативата Wifi4EU е осигурен широколентов свободен интернет достъп на важни обществени места за голяма част от жителите и гостите на община Струмяни.

В селата Струмяни, Илинденци и Микрево, където е съсредоточено 75% от населението на община Струмяни, са обхванати – централните площади, читалищата в Микрево и Струмяни, сградата на кметство Илинденци, Общинска администрация Струмяни, Посетителски център – Струмяни и Център за социална рехабилитация и интеграция Струмяни.

За всички посетители на тези обществени места Община Струмяни е осигурила безплатен високоскоростен интернет достъп, който се реализира чрез изградената WiFi мрежа по инициативата на Европейската комисия чрез Изпълнителна агенция за иновации и мрежи към Европейската комисия, Механизъм за свързване на Европа, сектор „Телекомуникации“.

Инициативата WiFi4EU подкрепя предоставянето на безплатен Wi-Fi достъп на обществени места на открито или на закрито (помещения на публичната администрация, училища, библиотеки, здравни центрове, музеи, обществени паркове, площади и др.). Ваучерите по WiFi4EU могат да се използват за инсталиране на изцяло нова публична безжична мрежа, за модернизиране или разширяване на обхвата на съществуваща публична Wi-Fi мрежа. Инсталираната мрежа не трябва да дублира съществуващо безплатно частно или обществено предлагане на безжичен интернет с подобни характеристики и качество. Бенефициентът се задължава да поддържа мрежата по WiFi4EU напълно активна за период от 3 години.

Цели на проекта:
Сближаване на общностите в условията на цифров единен пазар;
Достъп до обществото на гигабитовия интернет;
Повишаване на цифровата грамотност;
Допълване на обществените услуги, предоставяни на публични места.
Община Струмяни е сред първите 117 общини от България, получили ваучер за изграждане на своята мрежа и успяла да се пребори с останалите почти 13 000 кандидата от цяла Европа.

Община Струмяни е и сред първите, които вече са изградили и регистрирали своята мрежа в портала на инициативата https://wifi4eu.eu.

Снимка на Община Струмяни.
Тагове

Свързани новини

2 Коментари

 1. Howdy excellent blog! Does running a blog similar to this require a great deal of work?
  I’ve absolutely no expertise in programming but I had been hoping to
  start my own blog soon. Anyway, should you have any recommendations or techniques for new
  blog owners please share. I understand this is off subject however I
  simply needed to ask. Thanks a lot!

 2. Good day! I simply wish to give you a huge thumbs up for
  the excellent information you have got here on this post. I will
  be coming back to your site for more soon.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *